Eurosport

Ruud yppet seg mot tennislegenden i dramatisk sistesett

Ruud yppet seg mot tennislegenden i dramatisk sistesett

31/05/2019 17:03Oppdatert 31/05/2019 19:00

PARIS/OSLO: Casper Ruud fikk en ganske god start i den tredje runden i Roland Garros, men motstanderen, Roger Federer, viste hva han er god for.

Roger Federer - Casper Ruud 6-3, 6-1, 7-6 (10-8)

Det ble snakket om tidenes tenniskamp med en nordmann på banen da Casper Ruud møtte legenden Roger Federer. Og 20 år gamle Ruud ga sveitseren kamp til døren.

– Han må være fornøyd med det tredje settet, men ikke med utfallet av kampen, fortalte videoanalytiker for Casper Ruud, Øyvind Sørvald.

Se høydepunktene fra kampen her:

Video - Se høydepunktene fra «den største kampen i norsk tennishistorie»

02:53

Etter å ha gitt brukbar motstand i det første settet ble han utspilt i det andre. Det tredje settet avgjorde kampen, men det ble tettere enn de fleste hadde sett for seg.

– Det var vanskelig å finne svakheter i spillet hans, så jeg er lettet over å ha vunnet. Det var en fin kamp. Nå gleder jeg meg til en god dusj, sa Federer etter å ha slått nordmannen.

Se Sørvald analysere Ruuds møte med Federer her (saken fortsetter etter videoen):

Video - Slik oppsummerer de Ruuds kamp mot Federer: – Han er absolutt med

04:55

Avgjort etter tie-break

Ruud kjempet godt, og hadde setball i tie-break, uten at han klarte å avgjøre det til sin fordel. Til slutt ble Federer som ventet for sterk, men nordmannen gjorde et hederlig forsøk mot han som er verdenstreer i øyeblikket, og kanskje tidenes beste tennisspiller.

– Han får en periode midtveis der gamene renner av gårde, og det er ikke uvanlig mot Federer, for han spiller utrolig hurtig, oppsummerte Caspers far og trener, Christian Ruud.

Og i det første settet yppet nordmannen seg mot veteranen, og holdt følge til 3-3. Men derfra og ut brøt Federer serven to ganger, og etter det var det enveiskjøring en liten stund.

For i sett nummer to fikk Ruud seg en leksjon av 37 år gamle Federer i det franske solskinnet. Sveitseren gikk rett opp i 5-0 i games, og spilte Ruud ut av rytmen.

Satte press på legenden

20-åringen fikk inn ett servegame, men måtte gi tapt i det andre settet også, med sifrene 6-1.

Se hele intervjuet med Christian Ruud her (saken fortsetter under videoen):

Video - Christian Ruud mener sønnen kunne tatt tredjesettet: – Synd han ikke tar det

01:57

Ruud satte press på Federer i tredje sett, og brøyt den første serven til sveitseren. Han fortsatte å holde følge, og Ruud var oppe i 5-4 i sett, før han tok seg opp i 6-5-ledelse.

Det hele ble avgjort på et tie-break, der 20-åringen hadde setball på 7-6, men Federer slo tilbake. Etter en dobbeltfeil fra Ruud kunne 37-åringen avgjøre, noe han også gjorde.

Dermed endte Ruuds Roland Garros-eventyr i tredje runde, etter en god oppvisning mot legenden.

– Han gjorde mye av det han skulle, og hele turneringen sett under ett, synes jeg han har vært en usedvanlig mye bedre utgave enn han var i fjor her, så det blir gøy å se neste år, sa Sørvald etter kampen.

Tre strake sett ble det for Federer som innkasserte seieren med 6-3, 6-1, 7-6 (10-8).

Video - Federer før Ruud-møtet: – Jeg må gjøre litt research for å bli klar

01:23
0
0