Roger Federer - Casper Ruud 6-3, 6-1, 7-6 (10-8)
Det ble snakket om tidenes tenniskamp med en nordmann på banen da Casper Ruud møtte legenden Roger Federer. Og 20 år gamle Ruud ga sveitseren kamp til døren.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
– Han må være fornøyd med det tredje settet, men ikke med utfallet av kampen, fortalte videoanalytiker for Casper Ruud, Øyvind Sørvald.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene fra «den største kampen i norsk tennishistorie»

Etter å ha gitt brukbar motstand i det første settet ble han utspilt i det andre. Det tredje settet avgjorde kampen, men det ble tettere enn de fleste hadde sett for seg.
– Det var vanskelig å finne svakheter i spillet hans, så jeg er lettet over å ha vunnet. Det var en fin kamp. Nå gleder jeg meg til en god dusj, sa Federer etter å ha slått nordmannen.
Se Sørvald analysere Ruuds møte med Federer her (saken fortsetter etter videoen):

Avgjort etter tie-break

Ruud kjempet godt, og hadde setball i tie-break, uten at han klarte å avgjøre det til sin fordel. Til slutt ble Federer som ventet for sterk, men nordmannen gjorde et hederlig forsøk mot han som er verdenstreer i øyeblikket, og kanskje tidenes beste tennisspiller.
– Han får en periode midtveis der gamene renner av gårde, og det er ikke uvanlig mot Federer, for han spiller utrolig hurtig, oppsummerte Caspers far og trener, Christian Ruud.
Og i det første settet yppet nordmannen seg mot veteranen, og holdt følge til 3-3. Men derfra og ut brøt Federer serven to ganger, og etter det var det enveiskjøring en liten stund.
For i sett nummer to fikk Ruud seg en leksjon av 37 år gamle Federer i det franske solskinnet. Sveitseren gikk rett opp i 5-0 i games, og spilte Ruud ut av rytmen.

Satte press på legenden

20-åringen fikk inn ett servegame, men måtte gi tapt i det andre settet også, med sifrene 6-1.
Se hele intervjuet med Christian Ruud her (saken fortsetter under videoen):
Ruud satte press på Federer i tredje sett, og brøyt den første serven til sveitseren. Han fortsatte å holde følge, og Ruud var oppe i 5-4 i sett, før han tok seg opp i 6-5-ledelse.
Det hele ble avgjort på et tie-break, der 20-åringen hadde setball på 7-6, men Federer slo tilbake. Etter en dobbeltfeil fra Ruud kunne 37-åringen avgjøre, noe han også gjorde.
Dermed endte Ruuds Roland Garros-eventyr i tredje runde, etter en god oppvisning mot legenden.
– Han gjorde mye av det han skulle, og hele turneringen sett under ett, synes jeg han har vært en usedvanlig mye bedre utgave enn han var i fjor her, så det blir gøy å se neste år, sa Sørvald etter kampen.
Tre strake sett ble det for Federer som innkasserte seieren med 6-3, 6-1, 7-6 (10-8).
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33