• Se Casper Ruud mot Berrettini i 2. runde fra 14:00 onsdag på Eurosport Player og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Ruud viste seg altfor sterk for Ernests Gulbis, og vant tre strake sett i første runde søndag formiddag.
– Det var veldig solid, og han viste hvor bra form han er i. Det er moro å se at han er blitt så god nå, og så stabil også. Han hadde litt press på seg i ett sett, og det var det. Ellers var han ganske klart mye bedre, sier Eurosport-ekspert Christer Francke.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Nå venter 29.-seedede Matteo Berrettini fra Italia i neste runde. Han er rangert som verdens 32. beste spiller og slo spanske Pablo Andujar 6-7, 6-4, 6-4, 6-2 i første runde. Oppgjøret mellom italieneren og Ruud spilles onsdag klokken 11.
– Der må Casper opp i standard, men han trenger nok ikke overspille heller. Han slår gode topp 100-spillere nå. Berrettini er favoritt på papiret. Det er en spiller som er i form, og har nylig spilt to ATP-finaler. Han er en grusspesialist, og har to ATP-titler. Når du kan vinne slike turneringer, har du litt i deg, mener Eurosport-eksperten.
Francke tror det kan være en fordel at det er best av fem.
– Han server bra, det gjør alle gutta som er såpass høye. Han er 1.96 høy, så det kan nok være en fordel for Casper om det blir en lang og hard match. Men Casper i så god form nå at han kan absolutt vinne.
(Artikkelen fortsetter under)
Og gjør han det, kan det altså bli et møte med Roger Federer i neste runde. Det er en kamp tennis-eksperten virkelig ønsker seg.
– Det ville vært tidenes match for en norsk spiller, kanskje siden faren hans møtte Boris Becker i OL i Barcelona i 1992. Det hadde vært utrolig gøy om det skjedde.
Ruud selv sier dette om neste motstander, ifølge NTB:
– Han er en god og høy italiener som har en god serve. Jeg så litt på ham i Roma, da spilte han veldig bra. Jeg får vise ham at det er en ny, ung kar som er på vei opp og som vil utfordre ham. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne og krige for harde livet.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35