• Se semifinalene i Roland-Garros på Dplay og Eurosport Player fredag fra 12.45. Få tilgang her!
I 2015 måtte Roger Federer gi tapt mot Stan Wawrinka i semifinalen av Roland-Garros, en turnering Wawrinka gikk til topps i.
Fire år senere fikk 37-åringen sin revansje på grusen i Frankrike, og er klar for semifinalen for første gang siden. Sveitseren vant med sifrene 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (7-5), 6-4.
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55
– Det var tøft. Virkelig, virkelig tøft. Stan spilte en skikkelig god kamp. Jeg er veldig glad for å spille mot ham her på Roland-Garros, sa Federer om 24.-seedede Wawrinka.
Se avgjørelsen her (saken fortsetter under):
Wawrinka var lenge på høyde med sin sveitsiske landsmann, men fikk naturlig nok en liten knekk da Federer vant tiebreaket i sett tre.
På stillingen 3-3 i fjerde sett måtte kampen avbrytes på grunn av et kraftig tordenvær som var på vei inn over tennisbanene i Paris. Faren for lynnedslag gjorde at arrangørene valgte å utsette kampene til uværet hadde gitt seg.
Etter en drøy time kunne spillet fortsette, og der viste Federer seg sterkest, selv om spenningen levde helt til siste slutt.
I semifinalen møter Federer enda tøffere motstand i form av gruskongen Rafael Nadal, som har vunnet Roland-Garros-tittelen hele elleve ganger tidligere.
Tirsdag hadde spanjolen ingen problemer med å slå 7.-seedede Kei Nishikori i strake sett.
Også det oppgjøret fikk et opphold på grunn av uværet, men da var det allerede nesten avgjort. Nadal kontrollerte inn 6-3-seier i det avgjørende settet etter å ha vunnet de to første 6-1.
Møtet mellom de to tennisstjernene blir det 39. i rekken. Nadal har vunnet 23 og Federer 15, men førstnevnte har gått seirende ut av samtlige dueller mellom de to i Roland-Garros.
(©NTB/Eurosport)
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31
Wimbledon
Federer til semifinale med sin 100. Wimbledon-seier
10/07/2019 PÅ 18:06