Casper Ruud tok seg videre til andrerunden i Roland Garros etter en spesiell førsterunde kamp mot franske Jo-Wilfried Tsonga tirsdag.
I den andre runden møter Ruud finske Emil Ruusuvuori. De to har møtt hverandre to ganger tidligere og sist var nå nylig i tredjerunden i ATP 500-turneringen i Barcelona.
Roland-Garros
Inspirert og motivert Ruud: – Forhåpentligvis en smakebit på det som kommer
05/06/2022 PÅ 16:23
Da vant Ruud komfortabelt i to strake sett med 6-2, 6-2.
– Jeg kjenner han ganske godt. Det er en hyggelig fyr som jeg har et godt forhold til. Vi trener med hverandre innimellom, sa Ruud til Discovery før møtet med finnen i Barcelona.
Saken fortsetter under videoen.

Beholdt roen etter sjokkåpningen: – Ikke langt unna å kjenne på panikken

Nå venter et nytt møte mellom de to treningskompisene på grusen i Paris.
Discoverys svenske tennisekspert Mats Wilander synes det er gøy at Norden har flere spillere i toppen av herretennisen, men han sender også et lite stikk i retning de andre nordiske landene.
– Det kommer til å bli en kamp mellom to spillere fra Norden, og ettersom jeg er svensk er det vanskelig å komme med én som jeg håper skal vinne. Jeg er bare så begeistret over at Norge og Finland... og Danmark har gode tennisspillere for tiden. Kanskje burde de takke Sverige for litt av den suksessen, jeg tror vi inspirerte dem en god stund tilbake, sier Wilander med et smil.
Sverige var en av de ledende tennisnasjonene i mange år. Mellom 1974 og 1995 vant Mats Wilander, Bjørn Borg og Stefan Edberg hele 24 Grand Slam-titler tilsammen.
Saken fortsetter under videoen.

Her klikker han: Får advarsel etter skandalescener

Wilander, som har vunnet på Roland Garros tre ganger i karrieren (1982, 1985 og 1988), har stor tro på finske Ruusuvuori i fremtiden, men at per dags dato er det forsatt norske Ruud som er den beste spilleren fra Norden.
– Emil Ruusuvuori er en veldig god tennisspiller. Han er en god «ballstriker» og han forflytter seg bra, og har egentlig ingen svakheter i spillet sitt, synes jeg. Jeg så han spille live i en mindre turnering i Phoenix i USA, og da sa jeg til en venn: «Jeg tror Emil Ruusuvuori kommer til å bli en topp 20 i verden en dag». Så stort talent innehar han, sier Wilander om finnen.
– Casper Ruud er fortsatt noen steg foran han på dette stadiet i karrieren. Han har mye mer erfaring, og grusunderlaget vil passe Casper best, sier Wilander videre.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Roland-Garros
Nadal måtte applaudere etter dette Ruud-poenget: – Herlig tennis på alle måter!
05/06/2022 PÅ 15:03