• Følg Casper Ruuds neste kamp i Roland Garros mot Lorenzo Sonego lørdag rundt kl. 16:00 på discovery+ og Eurosport.no
Det var i starten av det tredje og avgjørende settet at romanske Simona Halep måtte sette seg ned på huk og trekke pusten dypt et par ganger.
30-åringen fikk et panikkanfall og måtte også etterhvert få medisinsk hjelp i form av en blodtrykksmåler.
Roland-Garros
Inspirert og motivert Ruud: – Forhåpentligvis en smakebit på det som kommer
05/06/2022 PÅ 16:23
– Jeg hadde ikke akkurat forventet et panikkanfall, men det skjedde. Jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre ettersom det ikke skjer så ofte, sa Halep på pressekonferansen etter kampen.
– Jeg er ikke helt sikker på hvordan det skjedde, for jeg ledet kampen og følte jeg spilte bra. Det bare skjedde og etter det så bare mistet jeg det.
Etter panikkanfallet vant Halep bare ett av de neste sju gamene og tapte settet 6-1, og dermed røk Roland Garros-vinneren fra 2018 ut allerede i den andre runde av årets turnering.
– Jeg klarte ikke å fokusere og de var ganske tøft i etterkant av kampen.
På pressekonferansen derimot sier Halep at hun føler mye seg bedre.
– Jeg har det bra nå. Jeg har kommet meg litt og jeg vil lære fra denne hendelsen. Jeg synes ikke det var så farlig, men det skjedde. Jeg kan i det minste smile i etterkant, sier en positiv Halep.

Roses

Discoverys ekspert Tim Henman roser Halep for at hun er så åpen rundt anfallet.
– Jeg synes det er så modig og ærlig av Simona å snakke om hva som skjedde. Jeg tror det kan ha en veldig stor betydning og en positvi effekt for andre som sliter med mental helse. Det kan hjelpe å gi andre motet til å snakke om det og søke hjelp, sier Henman.
– Simona har vært med i mange år, hun har vunnet store titler og det bare viser at det kan skje med hvem som helst. Jeg synes det var fantastisk og flott, etter et vanskelig tap, og komme frem og snakke om det, sier han videre.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Roland-Garros
Nadal måtte applaudere etter dette Ruud-poenget: – Herlig tennis på alle måter!
05/06/2022 PÅ 15:03