Roland-Garros-eventyret er dermed over for Casper Ruud. Ramos-Viñolas ble for sterk og hadde god kontroll gjennom hele kampen.
Ramos-Viñolas tok tak fra første serve og brøt Ruud i første game. Ruud yppet seg i det første settet og snudde fra å ligge under med 0-2 til å lede 3-2 i games. Men spanjolen slo tilbake og endte med å vinne det første settet 6-4.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06

– Spiller smart

Heller ikke i det andre settet ville det seg helt for Snarøya-gutten. Ramos-Viñolas spilte stødig og ga ingenting fra seg gratis.
Til tross for at Ruud klarte å gjøre motstanderen frustrert ved et par anledninger, ble det et tungt sett for Ruud. Til slutt endte det andre settet med 2-6-tap for 19-åringen, som slet med å få ting til å flyte.
– Man ser at Viñolas har rutine. Han spiller smart og gjør Ruud dårligere, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.

– Fikk seg en leksjon

Ruud ga ikke opp kriget til seg tre games i det tredje settet. Han klarte blant annet å stå imot to matchballer i det niende gamet, men klarte likevel ikke true motstanderen. Ramos-Viñolas vant det tredje settet 6-4.
Sluttsifrene ble dermed 6-4, 6-2 og 6-4.
– Han fikk seg en leksjon i variasjon og teknikk i dag, Casper, sier Francke, som mener man ikke skal være skuffet selv om det ikke ble noen tredje runde-kamp.
– Casper har lært mye allerede, men har fremdeles masse igjen å lære. Man skal ikke bli skuffet av at han taper her i dag, men han ville nok gjerne hatt litt bedre uttelling enn hva han har gjort til nå. Han kommer til å stadig bli bedre.
Se intervju med far og trener Christian Ruud her!

Viktig lærdom

Tenniseksperten mener Ruud får med seg uvurderlig erfaring fra denne turneringen.
– Han har vunnet tre kamper i kvaliken og en kamp på hovedtablået. Her møter han en ektremt bra grusspiller med et større reportoar enn ham selv, sier Francke, og legger til:
– Han lærer ekstremt mye av dette. Dette er god erfaring å ta med seg videre i karrieren.
Ramos-Viñolas er ranket som nummer 36 i verden, mens Casper Ruud er rangert som nummer 157.
Spillerne møtte hverandre også i fjor under ATP 500-turneringen i Barcelona. Den gangen vant spanjolen også etter to sett.
Se sammendrag fra kampen her!
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35