PARIS/OSLO (Eurosport.no):
– I år blir det Wimbledon, sier tennistalentet til Eurosport.
Det har lenge vært usikkert om 19-åringen skal delta i turneringen, som han droppet i fjor. Nå bekrefter han altså overfor Eurosport at han stiller.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
– Jeg skal spille kvalik i slutten av juni eller starten av juli og gleder meg til å spille på gress igjen. Det er ganske spesielt for oss og ikke så ofte jeg får prøvd det. Men i år blir det altså en ny sjanse, sier Ruud.

– Motiverende

Han har nettopp røket ut av Roland-Garros, men nektet likevel å henge med hodet. Tvert imot har den sterke turneringen han har lagt bak seg heller gitt ekstra giv til fortsettelsen.
– Jeg tar med meg det gode spillet videre og det er selvsagt motiverende for meg å gjøre det så bra i en Grand Slam. Man vil selvsagt alltid komme enda lenger, men det er ikke bare å si at man skal gjøre det også skjer det, sier han.
Dette er den andre gangen han har kommet seg til andre runde i en Grand Slam. Han klarte det også i Australian Open i januar.
– Det virker absolutt som om utviklingen min går den rette veien. Nå hopper jeg litt opp på rankingen også, og det er bra. Dette er kjempemotiverende. Neste år kommer jeg kanskje ett steg nærmere, sier Ruud.

Takker for støtten

Torsdag tapte han med sifrene 6-4, 6-2 og 6-4 mot Albert Ramos-Viñolas som ligger på 36. plass på verdensrankingen. Ruud er rangert som nummer 157.
– Det var helt klart en tøff motstander. Han er god på det han gjør og presser meg gjentatte ganger til backhand. Han var dessverre litt for sterk, sier han.
Snarøya-gutten trekker frem flere aspekter ved spillet sitt som han tar med seg videre.
– Jeg servet relativt bra. Han var kanskje ti prosent bedre enn meg og dro det i land. Han vant de viktigste poengene og det ble mye løping fra side til side på meg, sier Ruud.
Han har merket enorm støtte hjemmefra og legger ikke skjul på at det betyr mye for ham.
– Jeg setter pris på alle som har fulgt meg og all støtten. Det betyr mye for meg, sier Casper Ruud til Eurosport.
Se intervjuet med Casper Ruud her!
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35
National Bank Open
Feilvurdering fra Ruud i Montréal: – Han ble tatt litt på senga
10/08/2022 KLOKKEN 17:07