Casper Ruud (19) er klar for hovedrunden i Grand Slam-turneringen Roland-Garros, også kjent som French Open.
Den norske tennisspilleren tok seg av hjemmehåpet Alexandre Müller i to strake sett i en imponerende oppvisning på den franske grusen.
– Det har vært et stort mål for meg, og det føles veldig godt. Jeg har jobbet hardt mot dette, så det føles samtidig fortjent, sier Ruud til Eurosport.
Roland-Garros
Nadal etter Roland-Garros-triumfen: – Ting går bedre enn forventet
12/06/2018 KLOKKEN 09:55
Ruud fikk en god start på kampen og tok tidlig initiativet i første sett. Etter å ha holdt egen serve, brøt han Müller på første forsøk.
Nordmannen så seg aldri tilbake og feide til slutt sin to år eldre motstander av banen med setsifrene 6-1, 6-3.
– Jeg fikk en god start, og da det hjelper til å tenke skuldrene litt. Det kjentes bra å bryte ham tidlig og holde på det.
– Det var ikke en så altfor lang match. Men det det var noen tøffe ballvekslinger. Jeg presset ham bra med forhanden, men serven kunne kanskje vært litt bedre fra min side. Men den kom seg etter hvert og jeg hadde ganske god kontroll, sier Ruud.
Se høydepunktene her (artikkelen fortsetter under):
Roland-Garros blir ungguttens andre opptreden i hovedrunden av en Grand Slam-turnering. I januar tok Ruud seg til 2. runde av Australian Open hvor han røk ut for argentinske Diego Schwartzman.
Samtidig blir Ruud den tredje norske herrespilleren til å nå hovedrunden i den prestisetunge tennisturneringen i Paris. Pappa Christian tok seg til 3. runde i 1995 og 1999, og Jan Frode Andersen har en 2. runde-kamp på CV-en fra 2001.
– Det er kjempestort. Han har drømt om dette lenge. Det har vært et mål å komme inn her, og det er skikkelig gøy, sier Christian Ruud til Eurosport.
– Jeg så bra tendenser i begynnelsen, og når han begynte å sette noen vinnere skjønte jeg at han var i "sonen". Han spilte veldig bra, fortsetter han.
Hvem 19-åringen møter blir klart når alle kvalifiseringsfinalene er ferdigspilt fredag.
Den best rangerte spilleren Ruud kan få er Dominic Thiem, men også tidligere verdensener Novak Djokovic kan bli motstander hvis Ruud skulle være skikkelig uheldig med trekningen.
PS! I tillegg til å være klar for en av sitt livs største tenniskamper, sikrer Snarøya-gutten seg rundt 400 000 norske kroner for deltakelse i 1. ordinære runde av Roland-Garros. Om han skulle ta seg videre til 2. runde, vil total premieinntjening runde millionen.
Roland-Garros
Gruskongen befestet Roland-Garros-tronen: – Utilnærmelig
10/06/2018 KLOKKEN 15:55
Roland-Garros
Overlegen Nadal smadret sjanseløse del Potro: – Han har full kontroll
08/06/2018 KLOKKEN 16:17