Casper Ruud gjør et byks på verdensrankingen i tennis og ligger nå på 130.-plass. Det er opp 13 hakk siden forrige ranking.
Det norske tennishåpet, som har slitt med vond hofte de siste ukene, har ambisjoner om å ta seg inn i topp 100 før sesongen er over. Da kan det være motiverende å se at han på den siste verdensrankingen stiger hele 13 plasser.
19-åringen spilte seg inn i US Open, men den vonde hoften gjorde sitt til at han røk ut i 1. runde av Grand Slam-turneringen mot argentineren Guido Pella.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54
I Challenger-turneringen i Spania forrige uke måtte nordmannen gi seg midt i 2.-rundekampen mot slovaken Alex Molcan.
Hofteproblemene har ført til spørsmål om han rekker Challenger-turneringen i Polen denne uken. Til NTB bekrefter ungguttens far, Christian Ruud, at sønnen er friskmeldt til turneringen.
På toppen av verdensrankingen troner fortsatt spanjolen Rafael Nadal. På plassen bak følger sveitsiske Roger Federer.
Novak Djokovic, som søndag vant US Open, ligger på tredjeplass. Med triumfen klatret serberen opp tre plasser. Finalemotstander Juan Martin del Potro ligger på plassen bak, mens Alexander Zverev har femteplassen.
På kvinnerankingen (WTA) gjør US Open-vinner, japanske Naomi Osaka, et kvantesprang, og går opp fra 19. til 7.-plass. Øverst troner Simona Halep, Caroline Wozniacki er nummer to og Angelique Kerber nummer tre.
(©NTB)
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
02/12/2022 KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59