Populære sporter
All sport
Vis alt

Skuffet i kvartfinalen – får spansk motstander i Japan Open

Sigbjørn Lægdene Stenvaag

Oppdatert 01/10/2022 klokken 10:52 GMT+2

Etter skuffelsen i Korea Open skal Casper Ruud nå få bryne seg på Jaume Munar.

Se høydepunktene: Ruud tapte for japaner i kvartfinalen i Korea Open

Casper Ruud var ansett som en av forhåndsfavorittene i Korea Open, men gikk på et sjokktap mot japanske Yoshihito Nishioka i Seoul fredag.
Dermed er det på tide for Ruud å vende blikket mot neste utfordring, nemlig Japan Open som går av stabelen neste uke. Nå er nordmannens første motstander klar.
Det er spanske Jaume Munar som skal ta fatt på Ruud i første runde av Japan Open. Den høyrehendte spanjolen er 25 år gammel, og ranket som nummer 59 i verden.
Kampen vil trolig bli spilt mandag 3. oktober.
Det er ikke første gang Ruud og Munar møtes på tennisbanen. Tidligere i år møttes de i kvartfinalen av Swiss Open, der Ruud vant etter tiebreak i både det første og det andre settet. Nordmannen vant senere turneringen.
I 2018 møtte Ruud Munar i Nordea Open i Sverige. Også da vant nordmannen.
Skulle Ruud vinne mot Munar i første runde, venter vinneren av oppgjøret mellom spanske Pedro Martinez og australske Alexei Popyrin.
Ruud er den best rangerte tennisspilleren som deltar i Japan Open. Den neste på lista er Cameroon Norrie fra Storbritania, som er ranket nummer åtte i verden. Slik turneringen er trukket, kan et møte mellom Ruud og Norrie først skje i en eventuell finale.

Rykker ned

I tillegg til å ryke ut i kvartfinalen i Korea Open, venter nok en skuffelse for Casper Ruud. På mandag kommer nemlig nordmannen til å være ranket som nummer tre i verden, når Rafael Nadal passerer Ruud. Carlos Alcaraz er stadig på topp etter US Open-triumfen.
Likevel er Ruud klar for ATP-sluttspillet senere i høst. Der stikker vinneren av med nærmere 2 millioner kroner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame