OSLO (Eurosport.no):
I september flytter Casper Ruud til Mallorca for å samarbeide tett med Rafael Nadal og akademiet hans.
Tennis
Dette er Casper Ruuds foreløpige turneringsplan i starten av 2023
13 MINUTTER SIDEN
– Velkommen til oss. Vi gleder oss til du kommer hit, er beskjeden fra verdenseneren selv til den norske unggutten.
– Han er mitt store idol, så dette er en fantastisk mulighet. Nivået i Norge er ikke godt nok for at jeg skal nå målene mine. Her får jeg trene med flere av de 100 beste spillerne i verden til daglig, og det blir veldig bra, sier Casper Ruud selv.
Eurosport breaket nyheten om dette prestisjetunge samarbeidet på onsdag, og i formiddag ble detaljene presentert på en pressekonferanse på Oslo Tennisarena. De frammøtte har akkurat fått se en samlet trenerstab og Nadal selv ønske Ruud velkommen til Rafael Nadal-akademiet i Manacour på solfylte Mallorca.
– På video denne gangen. Rafa selv får komme neste gang, ler manager Venke Aure.
(Hør hva Casper Ruud selv sier! Saken fortsetter under):
I praksis betyr samarbeidet mellom verdenseneren og Norges beste spiller at 19-åringen flytter til Mallorca og får full tilgang til Onkel Toni (Nadals onkel, og trener fram til i fjor) og flere av verdens mest annerkjente trenere, og et av verdens beste treningsanlegg.
Nadals akademi sto ferdig i fjor og inneholder blant annet 26 tennisbaner, et topp moderne treningssenter og svømmebassenger inne og ute.
– Og, ja! Casper skal også trene med Nadal, slår manager Venke Aure fast, og legger til at pappa og trener Christian Ruud blir med på flyttelasset.
– Vi kan lære veldig mye av teamet vi nå skal jobbe sammen med! Casper har kommet veldig langt allerede. Han er en av de beste tenåringene i verden, men dette håper vi skal hjelpe oss å ta det neste steget. Dette er en enorm mulighet, sier Christian Ruud.
(Se Nadals personlige hilsen til Ruud her! Saken fortsetter under):
Et samarbeid som dette åpner selvfølgelig nye dører for en norsk unggutt på vei opp, men det er også viktig for Nadal og hans menn, sier idrettsjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, som også er en del av Caspers støtteapparat.
– De legger mye prestisje i dette, og du trenger ikke tvile på at det er viktig for dem at Casper lykkes. De kommer til å satse alt for at dette skal bli virkelig bra, sier Sørvald til Eurosport.
Casper Ruud er nummer 138 på den nye verdensrankingen – hans nye treningspartner, Rafael Nadal er nummer 1.
Se intervju med Christian Ruud her:
Tennis
Slik oppsummerer ekspertene Casper Ruud sitt 2022: – Bryter nye barrierer hele tiden
I GÅR KLOKKEN 10:53
Davis Cup
Canada vant sin første Davis Cup-tittel
I GÅR KLOKKEN 16:45