– Jeg visste at han hadde det i inne, men at det skulle gå så bra, det var en liten overraskelse, sier pappa og trener Christian Ruud til Discovery.
Det er gått en drøy uke siden Casper Ruud kjempet seg til en semifinale i Monte-Carlo Masters. På veien dit slo han stjerner som Diego Schwartzman, Pablo Carreño Busta og Fabio Fognini.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
12 TIMER SIDEN
Det skjedde etter en langt fra optimal oppladning, etter at en håndleddskade satte begrensninger for treningen inn mot grussesongen.
– Vi følte at han ble satt litt tilbake av skaden i håndleddet. Vi fikk få timer på grus før Marbella, men da var heldigvis skaden borte. Det var jo grunnen til at vi dro dit, og i ettertid kan vi jo si at det var en god plan. Det var bra at han kom til Monte-Carlo med et par kamper i sekken, men at det skulle gå så bra der, er jeg litt overrasket over, sier Ruud.

Hviler armen

Casper Ruud skulle egentlig reist videre til Barcelona for å spille ATP 500, men står over den turneringen for å hvile armen.
– Det går bedre nå. Han skal være klar for turneringen neste uke, det satser vi på. Det er en arm som vi har kontroll på, men som trenger litt hvile. Da er det greit ikke å serve på noen dager, forteller Christian Ruud.
Sju matcher på ti dager, deriblant fem kamper på fem dager i kjølig vær i Monte-Carlo, vært en belastning på servearmen til Ruud.
– Han kan ikke spille sju turneringer på rad, og derfor var det naturlig å hoppe over Barcelona, forteller Ruud.

Flere turneringer i mai

Det blir imidlertid ikke lange hvileperioden. BMW Open i München, fra 26. april til 2. mai, er neste turnering på planen.
Deretter skal Ruud spille tre nye grusturneringer i Madrid, Roma og Geneve. Så venter en liten periode med trening, før høydepunktet Roland-Garros.
En optimistisk Christian Ruud gleder seg til fortsettelsen på grussesongen etter kanonstarten i Monte-Carlo.
– Casper slo tre gode spillere tre dager på rad. Det gir selvfølelig selvtillit. Det var litt stang inn med seieren med Carreño Busta, og vi vet jo at det kan bli stang ut neste gang. Men han viser at han hører hjemme i toppen der, slår han fast.

Kopierte bestenoteringen

Semifinaleplassen sender Ruud tre plasser høyere opp på ATP-rankingen. Nå er han rangert som nummer 24 i verden, altså en tangering av bestenoteringen fra februar.
– Det er alltid gøy å med høyere ranking. Men det viktige for oss er hva status er på slutten av året. Jeg har hørt Casper si i intervjuer at det skal være realistisk med topp tjue innen 2021. Da må vi jo nesten høre på det, humrer Christian Ruud.
Og en semifinaleplass i Monte-Carlo uten en perfekt oppladning i forkant, lover svært bra.
– Det gjelder bare å fortsette. Det er jævla mange gode spillere der ute. Du slår dem ikke hver gang, men Casper vet at han har potensialet til det, avslutter pappa Ruud.
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
15 TIMER SIDEN
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59