Se matchballen fra semifinalen i videovinduet over!
Tredjeseedede Osaka vant 6-3, 6-4 over den amerikanske veteranen. Williams blir dermed fortsatt stående med 23 Grand Slam-titler. Hun jager Margaret Courts 24 titler.
Tennis
Kyrgios tok sin første ATP-tittel på tre år: – Følelsesladet
18 TIMER SIDEN
Foran litt over 7000 tilskuere så slet Osaka med å komme i skikkelig i gang, og hun havnet under med 0-2 i det første settet. Så levnet hun ikke sin mer meritterte motstand særlige sjanser og tok fem strake game. Osaka er ute etter sin fjerde Grand Slam-tittel. Hun gikk til topps i Australilan Open for to år siden.
– Jeg slo en del upressede feil i de første gamene. Jeg var nervøs og redd innledningsvis. Men så klarte jeg å slappe mer og av og det gikk min vei. Det viktigste for meg var å ha det morsomt, sa den japanske 23-åringen.
Williams har tapt fire Grand Slam-finaler etter at hun ble mor for fire år siden. 39 år gamle Williams ble spurt etter kampen om dette var hennes farvel.
– Jeg vet ikke. Hvis jeg sier farvel, ville jeg ikke sagt det til noen, sa Williams før hun forlot pressekonferansen i tårer etter et nytt spørsmål.
I finalen venter amerikanske Jennifer Brady. Hun slo ut tsjekkiske Karolina Muchova med 6-4, 3-6 og 6-4. Den amerikanske spilleren misbrukte fire matchballer i egen serve før hun satte den femte. Det ble en nervøs avslutning av oppgjøret.
– Jeg var helt skjelven og hjertet bruset, sa Brady som tapte semifinalen i US Open i september over tre sett for nettopp Osaka.
Finalen spilles lørdag og vises på discovery+.
(©NTB/Eurosport.no)
ATP Montreal
Beholder plassen på ATP-rankingen før storturnering
19 TIMER SIDEN
Abierto de Tenis Mifel
Etterlengtet Medvedev-triumf i Mexico
I GÅR PÅ 10:39