• Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
– Jeg er klar over at tennis blir sett over hele verden, og kanskje det er noen som ikke kjenner Breonna Taylors historie, sa Osaka etter seieren over Misaki Doi i den første runden av US Open (6-2, 5-7, 6-2).
26 år gamle Taylor ble skutt åtte ganger da politiet uten forvarsel stormet leiligheten hennes for å gjennomføre en narkorazzia 13. mars. Det ble ikke funnet narkotika og hun var selv ikke mistenkt.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24

Sju munnbind

Osaka håper å nå langt i den gjeve tenniskonkurransen slik at hun kan få vist fram enda flere munnbind med navn på afroamerikanere som har blitt drept av politiet.
– Jeg har sju (munnbind), og det er ganske trist at sju ikke er nok til å få med alle navnene, sier Osaka og legger til:
– Forhåpentligvis kommer jeg til finalen, og dere får se alle av dem.

Viktigere enn tennis

Det er ikke første gang tennisstjernen tar et standpunkt mot politivold. Osaka stilte ikke til semifinalen i Western & Southern Open forrige uke etter at en politimann skjøt Jacob Blake sju ganger i ryggen fra kloss hold.
– Jeg er en idrettsutøver, men først og fremst en svart kvinne. Og som svart kvinne, føler jeg at det er andre saker som krever umiddelbar oppmerksomhet og som er viktigere enn å se meg spille tennis, skrev Osaka på sosiale medier da hun valgte ikke å stille.
– Jeg forventer ikke at noe drastisk skal skje ved at jeg ikke spiller, men hvis jeg kan starte en samtale i en sport dominert av hvite, så anser jeg det som et steg i riktig retning.
(©NTB)
Sett denne?

Ruud sitter i US Open-bobla og følger Hovland: – Ikke lov å gå ut

Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52