Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten fire plasser fra 112.-plass til 108.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne. 18-åringen nærmer seg samtidig målet om topp 100.
Tenniskometen tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon for den canadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime fredag. 16-åringen gikk senere helt til topps i turneringen. Ruud fikk likevel rasket med seg nok poeng til å gjøre et nytt byks på verdensrankingen.
Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal beholder sin annenplass etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros. Hans finalemotstander i Frankrike, Stan Wawrinka, er fortsatt nummer tre.
Australian Open
Hjemmehåpet vant Australian Open: – Tidenes snuoperasjon
NOEN SEKUNDER SIDEN
Neste punkt i kalenderen for Ruud er ny challengerturnering i franske Blois denne uken. Nordmannen, som er femteseedet i turneringen, møter belgiske Kimmer Copperjans i 1. runde mandag.
Etter den andre franske turneringen på to uker skal han gjennom en treningsuke før han skal spille to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).
Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.
(©NTB/Eurosport.no)
Australian Open
Tsitsipas - Medvedev - Australian Open
EN DAG SIDEN
Tennis
Superstjernen raser mot dommeren: – Herregud, hvordan kan du være så dårlig?
I GÅR PÅ 10:34