Nadal jaktet sin 12. tittel i turneringen, men det vil gå minst ett år før han kan innkassere den. Mot italienske Fabio Fognini var han ikke i nærheten og fikk en uvanlig kilevink.
Etterpå var Nadal sjokkert over egen innsats i oppgjøret.
– Det var en av mine verste gruskamper på 14 år. Det er vanskelig å finne noe som helst positivt fra kampen. Jeg fortjente å tape, sa 32-åringen.
Erste Bank Open
Ruud tok grep før sesongavslutningen: – Mye som står på spill
17 TIMER SIDEN

Ble herjet med

Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2. Søndag kjemper han og useedede Dusan Lajovic om Monte Carlo-trofeet. Det er en finaleduo som ville fått skyhøy odds for bare noen dager siden. Fredag forsvant verdensener Novak Djokovic ut i kvartfinalen.
I første sett brøt Fognini og Nadal hverandre på kryss og tvers. På 3-1 så Nadal ut til å være på gang, men veteranen skuslet bort overtaket. Han ble brutt to ganger, og til slutt kunne hans italienske motstander serve hjem settet.
Nadals nedtur fortsatte for fullt i annet sett. Det føk Fognini opp i 5-0 og hadde 40-0 i egen serve, men Nadal avverget de tre første matchballene og pyntet litt på resultatet. Han slapp i det minste å se en ydmykende «smultring» på resultattavla.

– Alt gikk galt

Heller ikke i fredagens kvartfinale var Nadal i toppslag, men da klarte han å spille seg ut av problemene. Lørdag gikk det så å si kun én vei for spanjolen.
– Jeg spilte en veldig dårlig kamp mot en god spiller. I en slik situasjon er du bare nødt til å tape. Alt gikk galt. Jeg forventer alltid det beste, men du må være beredt på å akseptere det negative, sa Nadal.
Forrige gang noen klarte å ta et sett mot Nadal på Monaco-grusen, var briten Kyle Edmond i 2017.
Fognini er seedet som nummer 13 i årets Monte Carlo Masters. På verdensrankingen ligger han på 18.-plass. Finalemotstander Lajovic, som er nummer 48 i verden, slo Djokovics overmann Danil Medvedev i to strake sett lørdag.
(©NTB)
Tennis
Ruud med karrierebeste på verdensrankingen – klatret igjen
I GÅR PÅ 06:47
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
23/10/2021 PÅ 11:32