Ruud ble belønnet rikelig med poeng til tross for at han ikke klarte å kvalifisere seg til den nylig avsluttede Roland-Garros-turneringen. Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten sju plasser til 112.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne. Han nærmer seg samtidig målet om topp 100.
Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal er ny toer etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros søndag. Hans finalemotstander Stan Wawrinka er nummer tre.
Etter å ha vært hjemme i Norge og samlet krefter på hjemmebane de to siste uken skal tenniskometen Casper Ruud ut i ny turnering allerede mandag.
Australian Open
Tsitsipas - Medvedev - Australian Open
14 TIMER SIDEN

Til Lyon

Ruud dro til franske Lyon i helgen for å forberede seg til challengerturneringen på grus, og i første runde mandag kveld er 18-åringen trukket mot italienske Lorenzo Giustino, som klatret åtte trinn til 167. plass i verden på den ferskeste rankingen. Det er også italienerens beste plassering i karrieren.
Ruud har dermed alle muligheter til å ta seg videre i den franske turneringen mot en svakere rangert motstander.
Etter turneringen i Lyon er planen til stortalentet å spille i franske Blois uken etter. Så blir det en treningsuke før to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).
(saken fortsetter under videovinduet)

Dropper Wimbledon

Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.
Ruud står fast ved planene om å droppe kvalifiseringen til storturneringen Wimbledon.
– Ja, var svaret fra pappa Christian Ruud på spørsmål fra NTB om sønnen fortsatt planla å droppe gressturneringen på ærverdige Wimbledon med start i begynnelsen av juli.
– Det er ikke på mitt favorittunderlag. Det kan være smart å spille andre turneringer, sa Casper Ruud for en tid tilbake.
(©NTB/Eurosport.no)
Tennis
Superstjernen raser mot dommeren: – Herregud, hvordan kan du være så dårlig?
16 TIMER SIDEN
Australian Open
Ruud lar seg imponere av Nadal: – Han er et beist
17 TIMER SIDEN