Petrovic er stolt over å få representerte landet sitt under den lille jule- og vinterferien fra college.
– Det er en ære å få være med. Selv om jeg eventuelt ikke får spille skal jeg gjøre min del av jobben, heie på Norge og ta med meg det jeg kan fra den turen, sier Petrovic, som har hatt en fin treningsperiode på college den siste tiden.
– Det har gått veldig fint. Jeg har ikke spilt så bra som dette på en stund. Jeg føler utviklingen har vært god og ting går mye bedre. Spesielt noen slag som jeg har blitt bedre på, som serve og volley, noe man trener mye på i USA. Jeg har også blitt bedre fysisk siden jeg kom til Florida, det har vært mye og seriøs trening. Jeg er veldig fornøyd, fortsetter Petrovic, som er klar for en ny collegesesong i slutten av januar.
Wimbledon
Jevnaldrende franskmann venter for Ruud i Wimbledon: – Føler det er veldig åpent
3 TIMER SIDEN
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no fra 1. januar
I Florida har han kommet inn på en skole med et bra tennisprogram, noe han anbefaler andre norske tennistalenter å gjøre om de får muligheten.
– Jeg har aldri angret på at jeg dro. Jeg har lyst til å satse på tennis og spille som proff, men det er ikke sånn man ikke spiller seriøst her selv om man studerer i tillegg, sier Petrovic.
LES OGSÅ: Slik fungerer ATP Cup

Legger til rette

En ørliten ulempe kan nemlig være at de ikke kan spille profesjonelle turneringer underveis i collegesesongen.
– Men om sommeren kan man spille de turneringene man ønsker, og skolen er veldig flinke til å legge til rette. De lar meg dra til Australia nå, for eksempel, selv om jeg mister noen dager på skolen.
– Så jeg vil anbefale alle college dersom man finner en bra skole med bra tennisnivå og gode trenere. Det anbefaler jeg veldig, sier Petrovic.
USA-studenten, og norgesmesteren fra 2019, har tidligere uttalt at han ikke var imponert over oppfølgingen han hadde fått fra tennisforbundet. Men det forholdet virker også å være på bedringens vei.
– Jeg synes det har blitt bedre, og det tror jeg de fleste vil si. Jeg mente det jeg sa, jeg føler personlig at jeg har vært en av de beste spillerne i Norge en stund, men ingen spurte hvordan det gikk og sånne ting. Men nå har det vært mye bedre. Jeg trener her hver gang jeg er hjemme og jeg får oppfølging fra trenerne, sier Petrovic.

Støtter college-valg

Nå skal han representere Norge i ATP Cup, som én av fem, før retur til Florida venter.
I forbindelse med US Open i år snakket Discovery med Bent Ove Pedersen, er tidligere tennisspiller. Han spilte selv collegetennis da han var ung, har blant annet vært med i OL, og har samme oppfatning som Petrovic.
– Jeg vil anbefale alle å dra på college. Det er veldig gøy, du blir en mye bedre tennisspiller og du får en gratis utdanning i tillegg. Hvis man er der i 3-4 år så lover jeg dem at de har en bedre sjanse til å proff enn hvis de prøver å reise rundt i verden alene. Det er det egentlig bare to stykker som har klart, og begge heter Ruud til etternavn, sa Pedersen da.
Sett denne?

Ruud om ny regel: – Blir morsomt å se hvordan andre spillere reagerer på det

Wimbledon
Serena Williams tapte i sin første singlekamp på ett år
3 TIMER SIDEN
Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon høydepunkter
14 TIMER SIDEN