Sifrene ble sterke 6-1, 6-0.
– Det var en bra match for meg. Det var kanskje ikke helt den motstanden jeg har hatt i det siste, men ingen er lette å møte. Likevel visste jeg at det ville komme sjanser, og de utnyttet jeg, sa Ruud til Eurosport.
Australian Open
B. Krejcikova/K. Siniakova - C. Dolehide/S. Sanders - Australian Open
29 MINUTTER SIDEN
20-åringen viste hvorfor han er ranket som nummer 60 i verden. Han levnet ikke George Tsivadze særlige muligheter i det første settet og vant med 6-1 på bare 21 minutter.
I sett nummer to brøt Snarøya-gutten motstanderens serve to ganger til 3-0. Han så seg deretter aldri tilbake og vant enkelt 6-0. Kampen varte i bare totalt 46 minutter.
– Jeg følte meg hele tiden komfortabel og fikk spille mitt spill. Nå blir doublen lørdag veldig viktig. Vi må være klare fra start og tro på seier foran singlekampene, sa den norske tennisstjernen.

Tyngre start

Norge fikk imidlertid en dårlig start på Davis Cup-oppgjøret i Oslo da Victor Durasovic røk 5-7, 4-6 for Aleksadr Metreveli. Georgieren er ranket som nummer 695 i verden, mens nordmannen er rangert som nummer 323.
– Det hadde kanskje holdt å spille på det jevne, men det var vanskelige vindforhold. Jeg hadde dårlig feste, og kom for dårlig inn i slagene mine, sa Durasovic til Eurosport.
Durasovic tok innledningsvis sitt første servegame greit, men måtte tåle en breakball imot seg før han tok hjem gamet.
Han holdt sine server greit i første settet, men var aldri i posisjon til å bryte motstanderens serve. På stillingen 5-5 klarte derimot Metreveli å bryte fram til 6-5-ledelse og kunne serve hjem det første settet blankt til 7-5.

Tidlig brudd

Durasovic hadde heller ikke noen god start på det andre settet og ble brutt direkte i sin første serve.
For første gang i duellen hadde Durasovic mulighet til å bryte motstanderen serve to ganger. Han utnyttet muligheten andre gang og utlignet til 3-3.
I de neste gamene skulle 22-åringen spille med sola i ansiktet og fikk problemer. Han tapte blankt i både motstanderens og sin egen serve slik at Metreveli kunne serve kampen hjem til 6-4.
Lørdag skal det spilles en double og to singlekamper. Vinneren av oppgjøret skal spille om opprykk til nivå 1, det høyeste nivået i Euro/Afrikansk sone og det nest høyeste totalt.
(©NTB)
Australian Open
V. Kudermetova/E. Mertens - K. Flipkens/S. Sorribes-Tormo - Australian Open
38 MINUTTER SIDEN