Scanpix

Norge med drømmestart i Davis cup: Feide Barbados av banen

Norge med drømmestart i Davis cup: Feide Barbados av banen
Av Eurosport

06/03/2020 20:08Oppdatert 06/03/2020 21:26

Viktor Durasovic og Casper Ruud var storfavoritter mot Barbados i Davis cup. Det innfridde duoen til de grader.

Fredag var det endelig duket for Davis cup på Hasle i Oslo. Lagturneringen, som kan sammenlignes med et slags VM, er en turnering som har lange tradisjoner i tennisverdenen.

– Det blir gjerne mer liv og trykk rundt kampene, og spillerne liker å spille for landet sitt. Det er som en landskamp, og det er stort å vinne Davis Cup, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.

Norges representanter er 36-rangerte Casper Ruud (21) og 337-rangerte Viktor Durasovic (22). De to møter Barbados til play-off, der det totalt spilles fem kamper over helgen.

Drømmestart

Første dag av turneringen var satt opp med to single-kamper, der Viktor Durasovic møtte Darian King i det første oppgjøret.

King er Barbados sin høyeste rangerte tennisspiller, og har 103 som sin høyeste rangering noensinne.

Durasovic viste derimot ingen nåde mot tenniskongen fra Barbados. Til tross for en svak start av nordmannen, overlistet han King og vant det første settet 6-4.

Den norske 22-åringen fikk vann på mølla etter det første settet, og Durasovic vartet rett og slett opp med fest-tennis på hjemmebane.

Etter flere imponerende poeng, vant Norges førstemann det andre settet med sifrene 6-2.

Dermed tok Durasovic og Norge første stikk i Davis cup, med sifrene 6-4, 6-2.

Video - Denne volleyen imponerte: – Hva har du tatt med deg fra det store utland?!

00:24

Enorm favoritt

Like etter at Darian King var nødt til å gå slukøret av banen, var det duket for nok en duell på Hasle. Denne gangen var det Norges nummer en, Casper Ruud, som skulle i aksjon foran det norske publikummet.

Etter flere uker med ATP-turneringer i Sør-Amerika, der han blant annet skrev norsk tennis-historie etter seieren i Argentina, var Casper Ruud altså omsider tilbake på norsk jord.

21-åringen fra Snarøya var storfavoritt mot Haydn Lewis i fredagens andre kamp i Oslo. Lewis er rangert som nummer 583 i verden, og allerede i innledningen var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i den andre play-off-kampen.

Casper Ruud sto med full pott etter fire game, men i det femte gamet var det Haydn Lewis sin tur til å skinne. 34-åringen, som forøvrig er venstrehendt, sikret sitt første game etter flere solide forehand-slag.

Lewis ga seg ikke helt med det, og kapret nok et game på sin egen serve.

Etter en snau halvtme kunne altså Casper Ruud serve for settet, noe han hadde null problemer med. Dermed ble det med to game for mannen fra Barbados, og Ruud vant første sett med sifrene 6-2.

Oppskriftsmessig seier

Det andre settet startet på best mulig måte for mannen fra den karibiske øynasjonen. Lewis forsvarte egen serve, og gikk opp til 0-1 i andre del av play-off-kampen.

Gleden var som ventet kortvarig for Lewis, for Casper Ruud slo voldsomt tilbake. I det femte gamet brøyt Snarøya-gutten for andre gang i settet, og da var det liten tvil om at hjemmepublikummet etterhvert kunne juble for nok en norsk seier.

For å gjøre kvelden komplett for Norge, gjorde vår mann kort prosess i de to siste settene. Ruud vant til slutt 6-2, 6-1, og Norge leder 2-0 over laget fra Barbados før morgendagens double-kamper.

Dette sa Ruud etter seieren på hjemmebane:

Video - Fornøyd Ruud etter fredagens seire: – Veldig deilig

01:59