Populære sporter
All sport
Vis alt

Trekningen er klar: Ruud i gruppe med Djokovic i ATP-sluttspillet

Joakim Miøen

Oppdatert 12/11/2021 klokken 09:01 GMT+1

Torsdag kveld ble det klart hvem Casper Ruud møter i ATP-sluttspillet i Torino.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

ATP holdt fansen på pinebenkenen stund, men da trekningen var klar nesten to timer etter først annonsert, kunne Casper Ruud begynne å forberede seg på et møte med verdenseneren.
Ruud havnet i grønn gruppe, som betyr at han møter Novak Djokovic, samt Stefanos Tsitsipas (4) og Andrey Rublev (5).
– Når man spiller mot topp åtte så er alle sammen veldig, veldig gode. Så har Novak Djokovic vist at han er litt bedre enn resten, og har vært det i et par år nå. Så det blir en vanskelig kamp. Samtidig var Casper ganske nær på grus.. Så han skal vise seg fram her også, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald.
– Og de to andre er spillere han kan slå. Casper går ut med tro på at han kan vinne disse kampene. Og de andre vet også at det er veldig vanskelig å spille mot Casper nå. Så nå gjelder det å finne fram storspillet han hadde i San Diego og serve på samme måte som på slutten i Paris. Det er egentlig ikke så mye mer å si enn at dette blir tre kjempefine kamper, så får vi se hvem som har dagen når de treffes, sier Sørvald.

– Har ikke overbevist

– En herlig trekning! Alt er tøft i sånne sluttspill, men veldig gøy med et nytt møte med Djokovic, som Casper presset på grusen i Roma. Ellers foretrekker jeg Tsitsipas foran Zverev, og Rublev har ikke overbevist i det siste, sier Discovery-kommentator Ola Bentzen, som øyner en Ruud-seier mot Rublev etter noen tap tidligere.
De to beste spillerne i verden, Djokovic og Daniil Medvedev, ble plassert i hver sin gruppe. Deretter ble de resterende trukket i par og fordelt på gruppe grønn og rød.
Rød gruppe består dermed av Alexander Zverev, Matteo Berrettini og Hubert Hurkacz.
Ruud var rangert sist av de åtte spillerne, og var ville dermed uansett møte tre bedre rangerte spillere.

Vil opprettholde godfølelsen

Casper Ruud har tidligere slått både Tsitsipas og Berrettini, men vet at det blir knalltøffe kamper uansett hvem som står på motsatt halvdel:
– Alle er veldig gode tennisspillere, så uansett hvem jeg møter er det ingen behagelige eller enkle matcher, sa Ruud til Discovery før torsdagens trekning.
Ruud var på plass i Torino onsdag, og trener der fram mot turneringsstarten søndag.
– Jeg får gode dager med trening der nede fra torsdag, så begynner turneringen søndag. Jeg prøver å opprettholde formen og godfølelsen. Det er en idrett som handler litt om dagsform også og man er ganske sensitiv på hvordan man føler seg på banen og hvordan man føler ballen. At man har godfølelsen i kroppen er viktig. Den er der nå, så skal jeg prøve å holde den hele veien ut, sa Ruud før avreise til Torino.
Sett denne?
picture

Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame