Verdens åtte beste spillere i 2021 er nå samlet i Italienske Torino for å gjøre opp seg imellom.
Casper Ruud fikk det ekspertene kalte en drømmegruppe, men første hinder kan ikke bli stort vanskeligere.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Når Ruud åpner ATP-sluttspillet mandag er det nemlig verdensener Novak Djokovic som står på motsatt halvdel.
– Vel.. Det er aldri bra å møte Novak Djokovic, i noen turnering, men jeg må si det: Hvis du skal spille mot han, spill mot han i første kamp før han vet hvordan underlaget påvirker han og spillet hans. Han er trolig litt sliten etter Paris.
Det sier Discoverys tennisekspert, og tidligere verdensener, Mats Wilander. Svensken herjet på 80-tallet, har en rekke Grand Slam-titler, og har i senere tid vært trener og ekspert.
– Jeg er sikker på at han må være litt sliten. Så jeg tror det er perfekt tidspunkt for Casper å møte Djokovic på og gjøre det fysisk. For Casper Ruud er fresh. Djokovic kan ikke være helt fresh, frotsetter Wilander.
Se hjemmehåpet forlate ATP Finals i tårer

Her forlater han banen i tårer

– Sjanseløs hvis begge er på topp

Han levner dog ikke Ruud store sjanser dersom begge er på topp fysisk.
– Skal vi se det fra en annen side.. Hvis Djokovic bare taper et par games eller et sett mot Ruud? Det vil være normalt. Det vil være OK. Casper har ikke en sjanse hvis begge er helt freshe. Men det er det store spørsmålet, sier Wilander.
Det var likevel en Casper Ruud som ga Djokovic god kamp da de møttes i Roma i fjor. Da vant Djokovic 7-5, 6-3.
Djokovic roste selv Ruud før ATP-sluttspillet i Torino.
– Casper er en av de mest hardtarbeidende spillerne vi har på touren. Han fortjener absolutt å være her, sa Novak Djokovic på et medietreff før turneringen.
– Han har hatt et imponerende år. Han har vunnet mange titler og vært en av de mest stabile spillerne. Han har forbedret seg mye på hardcourten, som ikke var hans beste foretrukkede underlag. Han har hatt mest suksess på grus, men forbedret måten han beveger seg og slår på ballen. Posisjoneringen hans er også annerledes. Alt er på grunn av hans arbeidsmoral og dedikasjon til sporten. Han prøver å perfeksjonere spillet sitt, fortsatte verdens beste tennisspiller.
LES OGSÅ: Slik fungerer ATP-sluttspillet

Selvtillitsboost

Wilander mener også at Ruud har en strålende arbeidsmoral, men at han må bedre backhand og serve for å være konkurransedyktig mot de aller beste. Det er dig en helt annen ting han tror kan vippe ting i favør Ruud under ATP-sluttspillet.
– Jeg tror ikke vi må undervurdere selvtillitsboosten en spiller får når han kvalifiserer seg for ATP-sluttspillet. De kommer og er i samme rom som verdens sju beste spillere og de er en av dem. Så plutselig vinner du en kamp mot en topp 10-spiller, og så en til.. I Grand Slams møter man ikke mange topp 10-spillere på veien til kvart- og semifinaler. Her møter man dem fra dag én, og selvtilliten det gir har vi sett gjennom seirene til Dimitrov, Tsitsipas og Zverev. Ingen av dem hadde vunnet en Grand Slam da de vant ATP-sluttspillet, sier Wilander.
Ruud skal altså teste seg mot Djokovic i første gruppespillskamp i ATP-sluttspillet mandag fra klokken 14.00.
Sett denne?

Dette er Ruuds Djokovic-plan

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42