• Se alt fra ATP-sluttspillet på discovery+ fra søndag 14. november
– Jeg må nok prøve å være mer offensiv enn jeg kanskje har klart tidligere mot de aller beste. Spesielt på hardcourt, forteller Casper Ruud.
Søndag begynner ATP-sluttspillet i Torino, hvor Ruud møter verdens beste tennisspillere. Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Matteo Berrettini og Hubert Hurkacz er de sju andre spillerne som har kvalifisert seg til Torino. To av dem har han slått før. Og noen passer kanskje bedre til hans stil enn andre.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
– Jeg tror det er sånn med alle egentlig, at det er noen man liker bedre å spille mot enn andre. Det kommer an på hvilken rytme man får og hvordan spiller man er selv. Men jeg har slått to av dem og spilt mot alle et par ganger nå. Jeg har slått Tsitsipas og Berrettini før. Men det hadde vært gøy å slå noen jeg ikke har slått før også.
– Vi får se hvem jeg møter. Men alle er veldig gode tennisspillere, så uansett hvem jeg møter er det ingen behagelige eller enkle matcher, sa Ruud før torsdagens trekning.
Og der ble det klart at Ruud skal opp mot verdensener Novak Djokovic, samt Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev. Førstnevnte har han slått før.
Les også: Får millionbeløp for å møte opp – Slik spilles ATP-sluttspillet
– Jeg får uansett prøve å finne fram mitt beste spill hvis jeg skal ha noen sjanse mot dem, sier Ruud.

Ta kontroll

Og da handler det blant annet om å være mer offensiv.
– Jeg må prøve ikke å havne for mye på defensiven og bare bli løpene rundt, men prøve å ta kontroll på de poengene jeg klarer å ta kontroll på. Jeg må spille med høy intensitet. Jeg vet at dette er slutten av sesongen. Det er noe av de siste vi gjør for året. Jeg må ha det gøy, men også være fokusert og kanskje spille litt mer aggressivt enn jeg har fått til tidligere, sier Ruud.
Discovery-ekspert Øivind Sørvald, som også kjenner Ruud godt og blant annet hjelper nordmannen med analyse, tror Ruud har gode muligheter mot to av gruppemotstanderne.
– Når man spiller mot topp åtte så er alle sammen veldig, veldig gode. Så har Novak Djokovic vist at han er litt bedre enn resten, og har vært det i et par år nå. Så det blir en vanskelig kamp. Samtidig var Casper ganske nær på grus.. Så han skal vise seg fram her også, sier Sørvald.
– De to andre er spillere han kan slå. Casper går ut med tro på at han kan vinne disse kampene. Og de andre vet også at det er veldig vanskelig å spille mot Casper nå. Så nå gjelder det å finne fram storspillet han hadde i San Diego og serve på samme måte som på slutten i Paris. Det er egentlig ikke så mye mer å si enn at dette blir tre kjempefine kamper, så får vi se hvem som har dagen når de treffes, sier Sørvald.
Sett denne?

Se høydepunktene: Durasovic tapte for Murray etter jevnt tiebreak

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42