Under fredagens trekning i ATP-sluttspillet havnet Casper Ruud i gruppe med Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev.
Den første kampen er mot Djokovic mandag ettermiddag. Det blir Ruuds første kamp i karrieren i ATP-sluttspillet.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
– Det er spennende. Han er nok den vanskeligste spilleren å møte i verden. Han er mer rutinert enn noen annen spiller. Han har vunnet her flere ganger, og denne sesongen har han vært eksepsjonell fra første dag til seieren sist i Paris Masters. Han vant nesten fire Grand Slam-titler, bare Daniil Medvedev klarte å stoppe ham. Kanskje jeg bør spørre ham om hva han gjorde, sa en smilende Ruud under et pressetreff fredag.
Djokovic står riktignok med fem tap i år, men i Grand Slam-sammenheng bare det ene i finalen i US Open mot russeren.
– Jeg så finalen og hvor godt Medvedev spilte. Jeg må prøve å komme opp med en plan. Novak er en nærmest komplett spiller, uten noen særlige svakheter, så jeg må bare stole på mitt eget spill og nyte øyeblikket. Jeg spiller uten press. Han er seedet som nummer én, jeg som nummer åtte. Jeg skal nyte det, men også prøve å vinne hvert eneste poeng. Det blir en tøff utfordring, fortsatte Ruud.

Fikk ros av Djokovic

Da Novak Djokovic stilte til pressetreff fredag formiddag, var det liten tvil om at han kommer til å undervurdere Ruud.
Verdenseneren kom nemlig med mange varme ord om nordmannen, rangert som nummer åtte i verden. Det gjør ham til den laveste rangerte i ATP-sluttspillet.
– Casper er en av de mest hardtarbeidende spillerne vi har på touren. Han fortjener absolutt å være her. Han har hatt et imponerende år. Han har vunnet mange titler og vært en av de mest stabile spillerne. Han har forbedret seg mye på hardcourten, som ikke er hans foretrukkede underlag, sa Djokovic, før han fortsatte:
– Han har hatt mest suksess på grus, men forbedret måten han beveger seg og slår på ballen. Posisjoneringen hans er også annerledes. Alt er på grunn av hans arbeidsmoral og dedikasjon til sporten. Han prøver å perfeksjonere spillet sitt. Han er en veldig hyggelig fyr, og vi kommer godt overens. Vi har ikke spilt mot hverandre mange ganger, bare på grusen i fjor, og det var en tett match, sa serberen.

Jevnt oppgjør i fjor

Djokovic og Ruud møtte hverandre i Roma i fjor. Da vant serberen 7-5, 6-3, men Ruud hadde faktisk to settballer i kampen.
Ruud tror den erfaringen kommer til å hjelpe ham. At han har lite press på seg, anser han også som en fordel.
– Jeg er underdogen her. Jeg trenger ikke å føle for mye press. Det vil være nerver og press på mandag fordi man spiller mot verdens beste spiller, men det er gøy. Dette er kanskje den største turneringen jeg har spilt, så det blir en morsom opplevelse og mulighet å spille her, sa Ruud.
Han spår at 99,9 prosent av TV-titterne regner med at Djokovic vinner. Det trives han godt med.
– Han er én av tidenes beste spillere, så det er helt naturlig at folk tenker sånn. Jeg får prøve å bite fra meg. Jeg har spilt mot han én gang før. Da hadde jeg to settballer. Det var i Roma og i en annen setting, med et annet underlag, men jeg vet at det går an å spille ball med han. Han er ikke en som kliner til på hver ball eller har mange serve-ess, så noe spill om ballen blir det. Det foretrekker jeg fremfor raske poeng. Jeg skal prøve å finne på noe lurt og tenke tilbake på hva jeg gjorde bra i den forrige kampen, sa Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud utslått av Zverev i kvartfinalen i Paris Masters

– Må slå han ut av banen

Flere spillere har rapportert om at banen er ganske rask. Normalt sett ville ikke det vært en fordel for Ruud, men nordmannen påpeker at Djokovic er en spiller som gjerne byr opp til litt lengre dueller, ikke bare går for vinnere så fort han kan.
– Djokovic spiller mer om ballen enn andre spillere her. Han har en ekstremt gode serve og rutine. Han har spilt og vunnet mer på raske underlag enn det jeg har vunnet. Jeg skal prøve å spille fritt og så aggressivt jeg kan. Jeg må nok prøve å finne på noe smart, sa Ruud.
Selv om nordmannen bare har spilt én kamp mot verdenseneren i karrieren, er det blitt mange Djokovic-kamper på TV-en opp gjennom barndommen og karrieren.
– Kanskje kan jeg gå for noen vinnere som man normalt sett ikke ville gjort. Hvis man skal slå en spiller som beveger seg så godt og som er så god på defensiven, må man slå han vekk og ut av banen. Han kommer ikke til å slå seg selv. Det er han for god til. Det blir en morsom og spennende kamp. Jeg vet litt av hva jeg har i vente, avsluttet Ruud.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42