Casper Ruud - Cameron Norrie 1-6, 6-3, 6-4
Nordmannen fikk en antatt enklere motstander i Cameron Norrie ettersom Stefanos Tsitsipas måtte trekke seg. Sånn så det imidlertid ikke ut i starten.
Briten ga nemlig nordmannen bank i åpningssettet, men så våknet Ruud og vant de påfølgende settene. Dermed var hans første seier i ATP-sluttspillet et faktum.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Seieren gjør at nordmannen har skjebnen i egne hender. Skal han imidlertid videre til semifinalen, må han slå marerittmotstanderen Andrey Rublev.
– Andrey er en god spiller. Jeg har tapt mot ham flere ganger. Noen matcher er tøffere enn andre, men han er en god spiller som tok et stort steg her i fjor. Han viste at han tilhører verdenstoppen. Jeg kjenner ham godt, han er en flott fyr utenfor banen, men veldig intens på banen. Jeg må bekjempe ild med ild. Vi får se om jeg kan dominere noen poeng. Normalt sett er det han som presser motstanderen, sa Ruud i seiersintervjuet.
Ruud har møtt russeren ved fire anledninger i ATP-sammenheng. Samtlige endte med tap. Skjebnekampen spilles på fredag.
Saken fortsetter under videoen.

Dommerfeil overrasker: – Dette tror jeg ikke at jeg har sett før

Fikk bank i åpningssettet

Ruud ga Norrie juling da de møttes i finalen i San Diego tidligere i høst, men i åpningssettet i Torino var rollene snudd om.
– Han spiller et perfekt førstesett og en innendørstennis som er vanskelig for Casper å stå imot. Han greier faktisk å spille Casper litt ned i nivå. Casper må litt opp i standard og få ned feilprosenten, oppsummerte Discovery-kommentator Christer Francke.
Briten fremprovoserte flere feil av Ruud og fikk kampens første break tidlig i settet. Ikke lenge etter gikk briten opp i en 5-1-ledelse etter et nytt break.
Ruud maktet å kjempe seg til en breakball da Norrie servet om settet, men briten reddet seg inn og vant til slutt 6-1.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud med rørende gest etter seieren

Ruud slo tilbake

Nordmannen hang bedre med i starten av det andre settet. Norrie gjorde litt flere feil, samtidig som Ruud spilte på seg selvtillit med et blankt servegame.
Norrie ga ikke Ruud mange sjanser, men da han omsider fikk to breakballer, brukte han dem og gikk opp til 5-3.
Ruud kunne dermed serve om settet og gjorde ingen feil.
– Nå har Casper momentumet med seg i tredje sett, kommenterte Discovery-ekspert Ola Bentzen i studio.
Saken fortsetter under videoen.

Her går Djokovic på snørra etter en Ruud-lobb

Avgjørende dobbeltfeil

Og det var ingen tvil om at det var nordmannen som hadde momentumet. Samtidig som han hadde god kontroll i egne servegame, yppet han seg hele tiden i Norries.
På stillingen 2-2 fikk han også tre breakballer. Norrie reddet unna de to første, men ga til slutt bort gamet med en dobbeltfeil.
Den skulle bli helt avgjørende.
Ruud ga nemlig Norrie ingen sjanser til å bryte og vant til slutt 6-4. Med det var hans første seier i ATP-sluttspillet et faktum.
– Det var en liten snuoperasjon. Det var selvfølgelig morsomt på slutten, men det begynte ikke så bra, sa Ruud til Discovery etter kampen.
Fredag venter altså en ny test i Andrey Rublev, en spiller Ruud aldri har slått tidligere. I potten ligger semifinalebilletten i ATP-sluttspillet.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42