Selv om det endte med tap i åpningskampen mot Novak Djokovic, var Casper Ruud godt fornøyd med debuten sin i ATP-sluttspillet.
Nordmannen tok initiativet i åpningssettet, havnet i tiebreak, men gikk tapende ut. I det andre settet hadde Djokovic full kontroll fra start til slutt.
Nå venter kamper mot Andrey Rublev og Stefanos Tsitsipas for nordmannen. Kampene spilles onsdag og fredag, men når han møter hvem av dem, er ikke bestemt.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
– Jeg vil fortsatt være underdog, men det er to jevnlaldrende spillere som jeg kjenner litt bedre. De virker kanskje ikke like store sammenlignet med Djokovic og all den respekten han har. Det var en bra match å begynne med, så får vi se om jeg klarer å slå tilbake. Jeg skal lade opp og tenke at det er nå det gjelder, sa Ruud til Discovery på mandagens pressekonferanse.
– Jeg har fortsatt troen på avansement til semifinalene. Da må jeg selvfølgelig spille mitt beste og bedre enn jeg har gjort noen gang. Vi får se hva som skjer på onsdag. Vi vet ikke om det blir Tsitsipas eller Rublev ennå, men det blir en spennende match. Forhåpentlig en god match uansett, fortsatte Ruud.
Se høydepunktene fra kampen mot Djokovic her.

Se høydepunktene: Ruud med imponerende forestilling mot Djokovic

Sulten etter revansj

Selv om nordmannen selvfølgelig helst skulle åpnet med seier, var det godt å bli bedre kjent med settingen, banen og alt annet som kommer med i en turnering av denne størrelsen.
– Jeg tar med meg mye positivt, selvfølgelig. Nå har jeg kanskje gjort unna den tøffeste matchen og fått en god indikasjon på hvor nivået ligger, hvordan banen spilles og forholdene føles. På en måte er det en bra å starte med et tap. Da blir man sulten etter å revansjere seg, sa nordmannen.
  • Følg alle kampene i ATP-sluttspillet på discovery+ og Eurosport.no
Samtidig som han så mange lyspunkter ved kampen, erkjenner han at det er en del som må justeres inn mot neste kamp.
– Det er flere ting man kan sette fingeren på og være litt kritisk til. Hvis jeg skal vinne de to neste kampene, må noen slurvefeil vekk, jeg må serve litt bedre og så videre.
Hør hva Ruud sa rett etter kampen mot Djokovic.

Dette sa Ruud etter tapet for Djokovic

Pekte på egen serve

Da Ruud ble bedt om å gå nærmere inn på hva som ikke stemte mot Djokovic, dro han blant annet frem førsteserven sin. Nordmannen fikk som sagt et tidlig overtak i åpningssettet, men mistet grepet kanskje først og fremst på grunn av en rekke svake førsteserver.
Ruud traff med 62 prosent av førsteservene sine i kampen. 63 prosent av disse endte med poeng til Ruud.
Til sammenligning traff Djokovic med 74 prosent av sine førsteserver. Serberen hadde også en lagt høyere uttelling på hele 90 prosent av disse.
– Han får flere førsteserver inn, men han er også mer presis med dem. Han prikker linjene ganske regelmessig. Samtidig hadde jeg ni ess i dag. Jeg tar gjerne det i neste kamp mot han også, men det blir litt for mange server som sklir ut, var Ruuds analyse.
Hør hva Djokovic sa om Ruuds serve her.

Djokovic roste Ruud: – Han servet ekstremt bra

– Det er min sterkeste side

Selv om Ruud omfavner det å ha nerver, var han åpen etter kampen om at Djokovic gode forsvarsspill og bevegelser stresset ham. Dette fremprovoserte feil av nordmannen.
– Jeg liker å slå vinnerne mine med forehanden. Jeg har noen sjanser der jeg enten bommer eller ikke er presis nok på linjene. Han er ekstremt rask og leser spillet veldig godt, så man føler man blir presset til å gå for det litt for mye av og til. Han er der og vil få den tilbake hvis du ikke prikker den på linjene, sa Ruud.
– Å komme opp på samme nivå med tanke på defensivt spill og bevegelser, er selvfølgelig noe man ønsker. Djokovic er komplett. Han er verdens beste på det, fortsatte han.
  • Følg alle kampene i ATP-sluttspillet på discovery+ og Eurosport.no
Ruud opplevde at verdenseneren ofte klarte å gjette hva hans neste trekk kom til å være.
– Det har han klart å gjøre i 15 år og vel så det. Det er en grunn til at han gjetter riktig nesten hver gang. De neste kampene blir mot to spillere, begge ekstremt gode, som spiller litt annerledes. Jeg skal prøve å pirke litt på disse småtingene. Jeg har en god følelse, noen feil vil det alltid. Jeg skal prøve å minimere dem, det er min sterkeste side. Det er derfor jeg har vunnet noen kamper i år, avsluttet Ruud med et smil.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42