Casper Ruud - Novak Djokovic 6-7, 2-6
Saken oppdateres.
Casper Ruud fikk en skikkelig ilddåp da han møtte verdensener Novak Djokovic i det som var nordmannens første kamp noensinne i ATP-sluttspillet.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 KLOKKEN 17:29
Nordmannen rystet serberen i åpningen, før verdenseneren våknet og vant åpningssettet etter tiebreak. I det andre settet hadde han full kontroll.
– Ruud imponerer i ett sett mot serberen, men i det andre spiller verdenseneren rett og slett glimrende, oppsummerte Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.
Til slutt vant serberen med sifrene 6-7, 2-6.
Saken fortsetter under videoen.

Her går Djokovic på snørra etter en Ruud-lobb

– En positiv match

Dette var Ruuds andre kamp mot Djokovic. Også i Roma i fjor ga han serberen kamp i åpningssettet, før klasseforskjellen ble større i det andre.
– Han er et par nummer for stor, rett og slett. Det er ikke mer å si enn det. Han er vel ikke helt på topp i dag, og jeg kunne helt sikkert spilt litt bedre jeg også. Det er ikke den beste matchen, men han er verdens beste spiller. Hvis man ikke er på topp selv, får man det tøft, sa Casper Ruud til Discovery etter kampen.
– Han spiller bedre i det andre settet enn det første. Da får jeg litt mer gratis. Jeg starter bra, får egentlig starten jeg drømmer om, men han viser mange ganger at han er best i verden. Han er veldig god på defensiven. Jeg kan selv stresse litt når jeg skal slå vinneren fordi han er så god til å lese spillet. Han er så å si overalt og plukker mange baller, så man blir litt stresset selv. Alt i alt synes jeg det var en positiv match, fortsatte nordmannen.
Ruud møter Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev i de to andre kampene i gruppespillet.
– Det var en bra første match i dette sluttspillet. Forhåpentlig blir de to andre kampene enklere, sa Ruud.
Se intervjuet med Casper Ruud her.

Dette sa Ruud etter tapet for Djokovic

Ruud brøt umiddelbart

Det var lite nerver å spore hos Ruud i åpningen. Nordmannen kjempet seg til en breakball allerede i åpningssettet. Da Djokovic mistet fotfestet etter en lobb av Ruud, noe som gjorde at nordmannen også uttelling.
– Djokovic ser litt rystet ut her i innledningen, sa Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.
Men det tok ikke lang tid før serberen våknet. Han hentet inn breaket og fikk også to settballer. Ruud reddet imidlertid disse og tok det til tiebreak.
Der fikk nordmannen et lite initiativ midtveis, men Djokovic var iskald mot slutten og vant til slutt med sju poeng mot Ruuds fire poeng.
  • Følg alt fra ATP Finals på discovery+ og Eurosport.no
Hør hva Djokovic sa etter kampen.

Djokovic roste Ruud: – Han servet ekstremt bra

Trøbbel med førsteserven

På tampen av førstesettet sleit Ruud med egen førsteserve. Det var også noe av grunnen til at Djokovic maktet å bryte umiddelbart i det andre settet.
Ruud var på ingen måte ute av kampen, men Djokovic ga nordmannen få muligheter til å kunne slå tilbake.
Da serberen brøt igjen til 4-1 i det andre settet, var kampen i realiteten over.
Til slutt vant Djokovic 6-2.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 KLOKKEN 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 KLOKKEN 13:42