Andrey Rublev-Casper Ruud 6-2, 5-7, 6-7
Saken oppdateres!
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
– Dette er helt vilt. Jeg sitter med en tåre i øyekroken og tror nesten ikke det er sant. Rublev spiller ikke noe dårlig tiebreak, men Ruud er så rå i disse situasjonene gang på gang, og nå gjør han det også når det står om semifinale i sluttspillet, sa Discovery-ekspert Ola Bentzen etter bragden.
Det ble en nervepirrende avslutning på storkampen mellom Casper Ruud og Andrey Rublev. Det måtte tiebreak til i tredje sett for å skille de to. Ruud var best da det gjaldt og tok karrierens største seier.
– En fantastisk dag for meg og min karriere. Dette har vært et spesielt år, og å følge opp med noen gode kamper her er fantastisk. Jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det, det går veldig fort her. Men jeg fikk noen gode returer og slo tilbake og fikk momentum. Til slutt kunne jeg takke armen min for at jeg klarte å slå et ess på matchballen, for jeg var så nervøs, sa Ruud etter seieren.
Dermed er Casper Ruud i semifinale sammen med verdens tre beste spillere, og møter Daniil Medvedev lørdag.

Rublev på fra start

Casper Ruud hadde tapt alle sine fire oppgjør mot Andrey Rublev før fredagens batalje i ATP-sluttspillet.
Og det var heller ingen god åpning for nordmannen fredag.
Allerede på andre forsøk klarte russeren å bryte Ruud. Rublev tok kommandoen og var urokkelig på egen serve. Rublev kontrollerte inn settet til 6-2.
Andre sett startet akkurat som det første, og Rublev sikret seg et tidlig brudd. Men denne gangen brøt Ruud tilbake og sørget for 2-2. Han spilte seg varmere og varmere samtidig som Rublev gjorde flere feil.
Begge holdt egen serve helt til det sto 6-5 til Ruud. Så dro nordmannen fram et livsviktig break og sikret 7-5 i andre sett.
Dermed skulle det hele avgjøres i tredje sett.
Nok en gang var det Rublev som tok føringen i settet, da han brøt Ruud til 3-2. Men Ruud svarte på direkten og leverte mye god tennis.
Og Ruud holdt egen serve helt inn til 6-5. Dermed hadde russeren presset på seg i sitt siste servegame. Rublev holdt tunga rett i munnen og dermed måtte det hele avgjøres i tiebreak.
På 5-3 til Ruud på tiebreaket hadde Rublev marginene med seg da ballen danset på nettkanten og vippet i russerens favør.
Men Ruud viste styrke og svarte kontakt! En solid forhand sikret Ruud matchball.
Sett denne?

Vill Ruud-reaksjon sendte nordmannen i føringen

Semifinaler lørdag

Etter fredagens Ruud-triumf er semifinalene klare allerede før Djokovic møter Norrie senere fredag. Semifinalene spilles lørdag, og blir som følger:
Djokovic-Zverev
Medvedev-Ruud
Første kamp går klokken 14, og hele showet ser du på discovery+.
Sett denne?
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42