Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-bragd i ATP-sluttspillet – slo marerittmotstanderen og sikret semifinale

Joakim Miøen

Oppdatert 19/11/2021 klokken 16:46 GMT+1

Casper Ruud fikk det tøft mot russiske Andrey Rublev fra start, men leverte en mesterlig opphenting og slo verdens femte beste tennisspiller.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Andrey Rublev-Casper Ruud 6-2, 5-7, 6-7
Saken oppdateres!
– Dette er helt vilt. Jeg sitter med en tåre i øyekroken og tror nesten ikke det er sant. Rublev spiller ikke noe dårlig tiebreak, men Ruud er så rå i disse situasjonene gang på gang, og nå gjør han det også når det står om semifinale i sluttspillet, sa Discovery-ekspert Ola Bentzen etter bragden.
Det ble en nervepirrende avslutning på storkampen mellom Casper Ruud og Andrey Rublev. Det måtte tiebreak til i tredje sett for å skille de to. Ruud var best da det gjaldt og tok karrierens største seier.
– En fantastisk dag for meg og min karriere. Dette har vært et spesielt år, og å følge opp med noen gode kamper her er fantastisk. Jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det, det går veldig fort her. Men jeg fikk noen gode returer og slo tilbake og fikk momentum. Til slutt kunne jeg takke armen min for at jeg klarte å slå et ess på matchballen, for jeg var så nervøs, sa Ruud etter seieren.
Dermed er Casper Ruud i semifinale sammen med verdens tre beste spillere, og møter Daniil Medvedev lørdag.

Rublev på fra start

Casper Ruud hadde tapt alle sine fire oppgjør mot Andrey Rublev før fredagens batalje i ATP-sluttspillet.
Og det var heller ingen god åpning for nordmannen fredag.
Allerede på andre forsøk klarte russeren å bryte Ruud. Rublev tok kommandoen og var urokkelig på egen serve. Rublev kontrollerte inn settet til 6-2.
Andre sett startet akkurat som det første, og Rublev sikret seg et tidlig brudd. Men denne gangen brøt Ruud tilbake og sørget for 2-2. Han spilte seg varmere og varmere samtidig som Rublev gjorde flere feil.
Begge holdt egen serve helt til det sto 6-5 til Ruud. Så dro nordmannen fram et livsviktig break og sikret 7-5 i andre sett.
Dermed skulle det hele avgjøres i tredje sett.
Nok en gang var det Rublev som tok føringen i settet, da han brøt Ruud til 3-2. Men Ruud svarte på direkten og leverte mye god tennis.
Og Ruud holdt egen serve helt inn til 6-5. Dermed hadde russeren presset på seg i sitt siste servegame. Rublev holdt tunga rett i munnen og dermed måtte det hele avgjøres i tiebreak.
På 5-3 til Ruud på tiebreaket hadde Rublev marginene med seg da ballen danset på nettkanten og vippet i russerens favør.
Men Ruud viste styrke og svarte kontakt! En solid forhand sikret Ruud matchball.
Sett denne?
picture

Vill Ruud-reaksjon sendte nordmannen i føringen

Semifinaler lørdag

Etter fredagens Ruud-triumf er semifinalene klare allerede før Djokovic møter Norrie senere fredag. Semifinalene spilles lørdag, og blir som følger:
Djokovic-Zverev
Medvedev-Ruud
Første kamp går klokken 14, og hele showet ser du på discovery+.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame