Spillerne får rundt 1,5 millioner kroner for å delta, samt samme beløp ekstra for hver seier i gruppespillet. Dem har Ruud to av etter å ha slått Cameron Norrie og nå sist Andrey Rublev.
Dermed har Ruud sikret seg minst 4,6 millioner kroner hittil i sluttspillet før han lørdag skal spille semifinale mot den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Vinneren av semifinalen får 4,7 millioner kroner for avansementet til finalen. Dermed vil Ruud potensielt kunne doblet pengefangsten hittil, skulle han slå Medvedev.
Ruud har hatt en eventyrlig sesong med fem turneringsseire og første opptreden blandt verdens ti beste spillere på rankingen.
Sesongen ble kronet med billett til Torino, hvor han har imponert stort. Totalt sett har det vært en meget innbringende sesong for Casper Ruud, som ifølge ATPs nettsider har spilt inn 1,711,592 dollar, eller rundt 15,2 millioner norske kroner.
– Tenniskarrieren er kort, så han er heldig om han kan spille inn noen kroner til karrieren er over. Det er hyggelig at han får betalt for innsatsen. Vi tenker ikke så mye på det. Det er klart det er fint at han får inntekter, for han har hatt et stort team i mange år nå. Men vi har også hatt store sponsorer, som vi er takknemlige for, sa pappa og trener Christian Ruud til Discovery tidligere i sesongen.
©NTB/Discovery
Sett denne?

Skrev norsk idrettshistorie: – En stor dag for meg og min karriere

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42