• Se alt fra ATP-sluttspillet på discovery+ fra søndag 14. november
ATP-sluttspillet er sesongens høydepunkt for mange, og en avsluttende turnering for de åtte spillerne som har vært best på touren gjennom året.
Casper Ruud kvalifiserte seg som nummer åtte på listen, og får følge til Torino av sju råsterke spillere: Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Matteo Berrettini og Hubert Hurkacz.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Turneringen starter søndag, og begynner med et gruppespill.
Da vil de to best seedede spillerne, Novak Djokovic og Daniil Medvedev bli plassert i hver sin gruppe. Deretter vil de resterende spillerne trekkes i par. Spiller nummer tre og fire trekkes dermed opp av hatten. Den som trekkes først ender i gruppe A, den andre i gruppe B. Deretter følger samme prosedyre med spiller nummer fem og seks, og til slutt nummer 7 og 8.
Casper Ruud kommer inn i turneringen seedet som nummer åtte, og trekkes til slutt sammen med polske Hurkacz. Den av de to spillerne som trekkes først ender dermed opp i gruppe A sammen med Djokovic og to til.
Oppdatert torsdag: Casper Ruud endte i gruppe med Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev. Nordmannen åpner mot Djokovic mandag.

Spent Ruud

Alle singelkampene spilles i best av tre sett, også finalen. Alle spillerne møter de tre andre i sin gruppe én gang hver. De to beste i hver gruppe går til semifinale, hvor gruppevinnerenne møter gruppetoer fra motsatt gruppe. Hvis spillerne står med like mange seiere, skilles de på innbyrdes oppgjør eller flest vunnede set.
Casper Ruud har spilt en strålende sesong, og kommer til ATP-sluttspillet som første nordmann noensinne. Ruud har aldri spilt i Torino tidligere, men reiste allerede onsdag til Italia for å forberede seg til turneringsstart søndag.
Sett denne?

Se høydepunktene: Durasovic tapte for Murray etter jevnt tiebreak

– Jeg får gode dager med trening der nede fra torsdag, så begynner turneringen søndag. Jeg prøver å opprettholde formen og godfølelsen. Det er en idrett som handler litt om dagsform også og man er ganske sensitiv på hvordan man føler seg på banen og hvordan man føler ballen. At man har godfølelsen i kroppen er viktig. Den er der nå, så skal jeg prøve å holde den hele veien ut, sa Ruud til Discovery før avreise.
Norges tennisstjerne er fornøyd med en strålende sesong så langt, kan han også sikre seg en fin slant penger med gode resultater i ATP-avslutningen i Torino.

Store pengepremier

Ruud er sikret 173.000 dollar i såkalt «participation fee» dersom han gjennomfører alle sine tre gruppespillkamper. Vinner han disse vil han i tillegg få 173.000 dollar per seier.
Vinneren av turneringen vil sanke inn småpene 2.316.000 dollar, som tilsvarer rundt 20 millioner kroner.
Casper Ruud har hatt en fantastisk sesong også inntektsmessig, og med blant annet fem turneringsseire har han spilt inn 1.635.919 dollar i 2021, ifølge ATPs nettsider.
Det tilsvarer rundt 14 millioner kroner.
Casper Ruud åpner mot Novak Djokovic mandag fra klokken 14.00.
Sett denne?

Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42