• Se Casper Ruud mot Novak Djokovic i ATP-sluttspillet på Eurosport Norge, discovery+ og Eurosport.no fra mandag 14.00
Søndag starter nemlig ATP-sluttspillet, hvor de åtte beste tennisspillerne i år samles i Torino. Casper Ruud var på plass i Nord-Italia onsdag, for å beynne forberedelsene til den prestisjetunge turneringen.
– Nå prøver jeg å bygge litt overskudd til det som nok blir den største og morsomste turneringen jeg noen gang har spilt. Det har vært et bra år, selvfølgelig, og dette er toppen av kransekaken, sa Ruud til Discovery før avreise.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
– Det er utrolig morsomt og en drøm som går i oppfyllelse. Samtidig må man tenke at man har fortjent det, har hatt et bra år og er en del av den gruppen der nå. Jeg må prøve å ta det som en hvilken som helst annen turnering og prøve å vinne kamper, fortsatte Ruud.
Gjennom hele sesongen har verdens beste tennisspillere samlet poeng. De åtte som står igjen med flest poeng, er de som nå skal kjempe om den gjeve tittelen i Torino. Casper Ruud har levert en strålende sesong, med 53 seire og 15 tap. Sammen med polske Hubert Hurcacz var nordmannen den siste som kvalifiserte seg.
– Å kvalifisere seg til dette sluttspillet.. Det er en turnering jeg har sett på i mange år på TV og tenkt at det er her de beste og største gutta spiller. Nå får jeg være en del av det selv, sier Ruud, som har minimum tre tøffe kamper i vente.
Torsdagens trekning viste at Ruud skal opp mot verdensener Novak Djokovic, samt Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev.
Les også: Får millionbeløp for å møte opp – Slik spilles ATP-sluttspillet

Ekstremt gode

– Selvfølgelig er alle her ekstremt gode og det vet jeg. Men det har vist seg tidligere i denne turneringen at folk kan være litt slitne på slutten av året. Det har vært et langt år, for min del også, men jeg har nok energi til å gå ut der i 100 og prøve å vinne noen kamper, sier 22-åringen.
For Ruud var det et klart mål der framme i det fjerne å nå et sluttspill. Han åpnet sesongen godt, før han fikk en dupp under gressesongen. Så hentet seg han inn med en råsterk sommer og høst. Og det var da han for alvor skjønte at sluttspillet var oppnåelig.
– Det var helt klart et litt mer realistisk mål etter sommeren og noe jeg jaktet utover høsten.
Nå er han der, sammen med den ypperste verdenseliten.
Hele turneringen følger du på discovery+ og Eurosport.no.
Sett denne?

Se høydepunktene: Durasovic tapte for Murray etter jevnt tiebreak

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42