For der mandagens åpningskamp mot Novak Djokovic naturligvis blir en svært tøff oppgave, ser han muligheter for seier mot Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev.
– De har hatt litt varierende resultater og en dalende kurve den siste tiden, sammenliknet med hvor bra de har gjort det i år totalt sett, sa Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
De to andre alternativene var Alexander Zverev, Ruuds overmann i Paris, og Matteo Berretini, en spiller Ruud har slått to ganger før, men da på grus.
– Hvis jeg skulle valgt, ville jeg nok tatt akkurat den gruppen han har fått. Medvedev er kanskje på papiret enklere i og med at Djokovic er verdensener, men det er litt gøy å få den matchen en gang til. Med tanke på mulighetene til å gå videre, var nok Rublev og Tsitsipas best, selv om det blir tøft uansett, sa Bentzen.

– Underdog i hver kamp

Den vurderingen er nok ganske lik den Ruud hadde selv på et pressetreff fredag. Nordmannen tror hverken Rublev eller Tsitsipas er særlig fornøyde med hva de har fått til de siste månedene.
Tsitsipas røk ut i den tredje runden av US Open. Deretter ble det exit i kvartfinalen i Indian Wells. I Wien ble det bare to kamper på grekeren, mens i Paris måtte han trekke seg i sin første kamp på grunn av en skade.
– Han er en spiller som jeg faktisk har slått. Han møter Rublev i den første kampen, så det blir spennende å se hvordan han spiller, sa Ruud, som står med én seier og ett tap mot grekeren i ATP-sammenheng, til Discovery.
Også Rublev røk ut i sin første kamp i Paris Masters. Før den tid spilte han to turneringer i hjemlandet Russland, uten særlig suksess.
– Han har sikkert noe å tenke på han også, men de er alle ekstremt gode spillere som har vært her før. Det har ikke jeg. De har den rutinen, så de vil nok føle mer press enn meg på grunn av rankingen og at jeg er den dårligst rangerte spilleren. Jeg skal prøve å spille som en underdog i hver kamp, uten press eller altfor mye å tenke på. Jeg skal ha lave skuldre og slippe meg fri, sa Ruud.

– Blir dobbelt så vanskelig

Der Ruud står med 1-1 mot Tsitsipas, er saken en annen mot Rublev. Russeren har faktisk vunnet fire av fire kamper mot Ruud.
Da Discovery spurte Rublev om overtaket i duellen mot Ruud, var russeren raskt frempå med å si at det har vært tøffe kamper.
– Noen ganger har han vært veldig nære å slå meg. Nå har han også forbedret seg veldig. Vi møttes sist i Monte Carlo i april, og siden den gang har han blitt en dobbelt så god spiller. Nå er han i sluttspillet, det er et bevis på det. I kampene mot han er det tøft fra første poeng. Det er lange og veldig fysiske ballvekslinger. Det har aldri vært lett. Nå tror jeg det blir dobbelt så vanskelig, for han er blitt bedre og forbedrer seg veldig raskt, sa Rublev til Discovery.
Rublev ble bedre kjent med Ruud da de var lagkamerater i Laver Cup i høst.
– Casper har en god utdannelse. Ikke i sammenheng med skole, men i livet. Han er snill, ærlig og veldig hyggelig. Han ter seg på en god måte. Jeg liker ham som person. Han snakker korrekt, sier de rette ordene. Jeg er roligere. Jeg sier noe dumt med hvert andre ord jeg bruker. Jeg gjør feil hele tiden, humret Rublev under fredagens pressetreff.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Durasovic tapte for Murray etter jevnt tiebreak

På bedringens vei

Tsitsipas lyste også opp da han fikk spørsmål om Laver Cup under fredagens pressekonferanse. Han er glad for å ha blitt bedre kjent med de europeiske spillerne.
– Vi får ikke hengt så mye sammen under turneringer, så Laver Cup var definitivt et sted som samlet oss. Vi er blitt bedre kjent. Det er litt av grunnen til at jeg dro derfra med så gode minner. Jeg har skaffet meg noen gode vennskap. Det var fantastisk å spille der. I tillegg vant vi jo og tok trofeet, men viktigst av alt var at vi gjorde det sammen. Det er en sjeldenhet å få gjøre det i tennisen, sa Tsitsipas.
Grekeren trakk seg i Paris Masters, men kunne fredag rapportere om at han er på bedringens vei.
– I Paris var smerten uutholdelig. Jeg måtte trekke meg. Jeg hadde aldri gjort det før, så det var vondt å skuffe fansen og ikke spille, men jeg var nødt. Det var på grunn av helsen min, så jeg angrer ikke. De siste dagene har jeg trent med litt smerter, men jeg føler meg mye bedre enn da jeg startet for fire-fem dager siden. Det går i riktig retning og jeg gjør alt for å komme tilbake fra det, sa Tsitsipas.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42