– Casper er en av de mest hardtarbeidende spillerne vi har på touren. Han fortjener absolutt å være her, sa Novak Djokovic på dagens medietreff i Torino.
Mandag møtes de to i ATP Finals, turneringen hvor de åtte beste tennisspillerne på ATP-touren. Turneringen er selve kronen på verket i en uvirkelig sesong fra Casper Ruuds side med fem titler på ATP-touren. Det i en alder av bare 22 år.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Djokovic og Ruud møtte hverandre i Roma i fjor. Da endte det 2.0 i sett favør Djokovic med settsifrene 7-5 og 6-3. Serberen har fått med seg Ruuds gode sesong, og tror på et tøffere møte nå og peker på flere faktorer i Ruuds spill.
– Han har hatt et imponerende år. Han har vunnet mange titler og vært en av de mest stabile spillerne. Han har forbedret seg mye på hardcourten, som ikke var hans beste foretrukkede underlag. Han har hatt mest suksess på grus, men forbedret måten han beveger seg og slår på ballen. Posisjoneringen hans er også annerledes. Alt er på grunn av hans arbeidsmoral og dedikasjon til sporten. Han prøver å perfeksjonere spillet sitt.
– Han er en veldig hyggelig fyr, og vi kommer godt overens. Vi har ikke spilt mot hverandre mange ganger, bare på grusen i fjor, og det var en tett match. Han har ikke mye å tape. Det er hans første sluttspill, og jeg er sikker på at han ønsker å vise seg frem og starte turneringen med en seier. Han vil gi alt og er klar for å slåss. Forhåpentlig kan jeg starte denne turneringen på samme måte som jeg avsluttet i Paris, fortsetter Djokovic.
I ATP Finals er Ruud sikret tre kamper. I tillegg til Djokovic skal han møte Stefanos Tsitsipas (4) og Andrey Rublev (5). Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald utelukker ikke at Ruud kan sette i stand trøbbel for de to sistnevnte, og at nordmannen kan vise seg skikkelig frem mot Djokovic.
– Når man spiller mot topp åtte så er alle sammen veldig, veldig gode. Så har Novak Djokovic vist at han er litt bedre enn resten, og har vært det i et par år nå. Så det blir en vanskelig kamp. Samtidig var Casper ganske nær på grus.. Så han skal vise seg fram her også, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald.
– Og de to andre er spillere han kan slå. Casper går ut med tro på at han kan vinne disse kampene. Og de andre vet også at det er veldig vanskelig å spille mot Casper nå. Så nå gjelder det å finne fram storspillet han hadde i San Diego og serve på samme måte som på slutten i Paris. Det er egentlig ikke så mye mer å si enn at dette blir tre kjempefine kamper, så får vi se hvem som har dagen når de treffes, sier Sørvald.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42