– Han må forstå at vi aldri har hatt en verdensener som har vært høyrehendt som bare har løpt rundt og spilt forehand på hver mulighet. Det funker mot dårligere spillere. Det funker på grus. Men når du spiller tennis på den måten, mot verdens beste spillere, så gjennomskuer de det med en gang.
Det sier Discoverys tennisekspert, og tidligere verdensener, Mats Wilander. Svensken herjet på 80-tallet, har en rekke Grand Slam-titler, og har i senere tid vært trener og ekspert.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 KLOKKEN 17:29
Han mener Ruud må vise resten av verdenseliten at han har en backhand og at han kan bruke den tidlig, og at han også har en god førsteserve som er presis og gjør at han kan dominere det neste slaget.
– Men mentalt er jeg veldig imponert over Casper. Han løper alltid. Bevegelsen hans er fantastisk, og holdningen hans er topp. Forehanden hans er en av de beste i verden. Men det er ikke nok på dette nivået. Så han må bedre backhanden, være mer aggressiv og komme framover i banen, spesielt innendørs, sier Wilander.

Fremtidig Grand Slam-vinner?

Svensken er spent på hvor raskt underlaget i Torino blir, og hvordan det passer Ruud. Men på grus er han dog ikke i tvil – Ruud er helt der oppe.
– Jeg tror definitivt at han har en sjanse til å vinne en Grand Slam. Han er den perfekte spilleren til å vinne en Grand Slam. Hvorfor? Fordi Rafael Nadal snart er 36 år og han er åpenbart den største trusselen. Hvem er den nest beste grusspesialisten? Casper Ruud!
LES OGSÅ: Slik fungerer ATP-sluttspillet
– Det betyr ikke at han er nest best i verden på grus, fordi Novak Djokovic er åpenbart der oppe. Stefanos Tsitsipas også. Men Casper Ruud har et spill som helt klart passer godt på grus og det er vanskelig å slå ham. Alle vet det og i French Open spilles det fem sett, sier Wilander, som påpeker at Norge aldri har sett maken.
– Ingen i Norge har noen gang vært i nærheten av der han er. Det har ikke vært spillere av det kaliberet, så alt han gjør blir en bonus. Han er en superstjerne i Norge og det tror jeg gir selvtillit, spesielt i Paris når han har tid til å løpe rundt i fire eller fem timer.
Stort intervju med Casper Ruud før stjerneturneringen i Torino:

Stort intervju før ATP-sluttspillet: – Spiller med lave skuldre

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 KLOKKEN 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 KLOKKEN 13:42