Populære sporter
All sport
Vis alt

Tsitsipas hindret Federers sjuende ATP-tourfinale

Eurosport
AvEurosport

Publisert 16/11/2019 klokken 18:22 GMT+1

Stefanos Tsitsipas fra Hellas slo lørdag kveld ut Roger Federer med 6-3, 6-4 og er klar for finalen i ATP-tourfinalen i London.

Stefanos Tsitsipas

Foto: Eurosport

Tsitsipas fikk tidlig sjansen til å bryte Federer da han allerede i det andre gamet jobbet seg fram til en breakball. Den tok han vare på, og gjennom glimrende serving forsvarte han ledelsen til det avgjørende gamet i første sett.
Der måtte grekeren redde to breakballer før han på sin åttende settball klarte å ta hjem det første settet etter 46 minutter spill.
I det andre settet fortsatte Tsitsipas med sitt imponerende spill og brøt Federer på sin første breakball, men den sveitsiske verdenstreeren slo direkte tilbake på sin tredje breakball.
En konsentrert Tsitsipas lot seg likevel ikke knekke, og brøt direkte til 3-2 og servet deretter hjem kampen med 6-4 i det andre settet.
Dermed spolerte han mulighetene til Federer til å ta sin sjuende finaleseier i ATP-toursfinalen. Han er allerede historisk med seks finaleseiere, én foran trioen Ivan Lendl, Novak Djokovic og Pete Sampras.
Det er andre gang Tsitsipas slår Federer i år. I januar slo han ut den tidligere verdenseneren av Australian Open.
Finalemotstander blir vinneren av oppgjøret mellom østerrikske Dominic Thiem og tyske Alexander Zverev.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame