• Følg Casper Ruud i National Bank Open på discovery+
Casper Ruud - Alex Molcan 7-6(3), 6-3
Drøye to og en halv uke etter Casper Ruud hevet trofeet over hodet etter turneringstriumfen i Gstaad for andre år på rad, var Ruud tilbake på tennisbanen.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Men nå var grus byttet ut med hardcourt og tennissesongen hadde forflyttet seg fra Europa over til Nord-Amerika, nærmere bestemt Montréal og Canada.
I sin første kamp i Masters 1000-turneringen, National Bank Open, møtte den fjerdeseedete nordmannen slovaken Alex Molcan.
Det viste seg og bli ganske grei skuring for den norske verdenssyveren.
Selv om det første settet gikk til et tiebreak hadde Ruud stort sett kontroll på Molcan. I sett to var Ruud overlegen og han er dermed klar for tredje runde i Masters 1000-turneringen i Canada.
– Jeg synes det var bra. Han møter en god spiller som er veldig rask, så du må slå vinnere flere ganger for å vinne poenget. Jeg er veldig fornøyd med seieren. Han kunnet tatt det første settet litt lettere. Han surret litt der, men utenom det synes jeg det var mye bra, sier far og trener Christian Ruud til Discovery etter kampen.
I starten av det andre settet måtte fikk Ruud et nytt par sko av sin far. Etter kampen forteller far Ruud hvorfor:
– Han undervurderte hvor varmt det var i dag. Han svettet veldig mye på beina, så det ble våt i skoene rett og slett. Han pleier å ha et ekstra par når vi vet at det skal bli varmt og fuktig, men det har vært ganske kaldt her i de siste dagene. Han blle tatt litt på senga og hadde ikke et ekstra par med seg på banen, sier Ruud
I neste runde møter Ruud vinneren i kampen mellom Jenson Brooksby og Roberto Bautista Agut som spilles i skrivende stund.

– Solid tiebreak

Ruud brøt slovaken allerede i det tredje gamet. Etter det holdt begge spillerne sin egne servegames og det så ut til at det ene bruddet skulle holde for Ruud.
Men på stillingen 5-4 til Ruud klarte den 24 år gamle slovaken å bryte tilbake. Det første settet måtte avgjøres i et tiebreak.
Mye takket noen strålende server signert Ruud klarte Snarøya-spilleren å hale i land åpningsettet etter å ha vunnet tiebreaket 7-3.
– Han spiller et veldig solid tiebreak, Casper. Det er veldig fortjent at han vinner dette første settet etter at han har ligget et break opp omtrent hele settet, sa Discoverys kommentator Christer Francke.
Også i det andre settet tok Ruud et tidlig servebrudd mot Molcan og etter en drøy halvtime ledet Ruud pluselig 4-1.
Ruud holdt seg foran og på stillingen 5-3 kunne han serve hjem seieren.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35