Spanjolen slo hjemmehåpet James Duckworth med settsifrene 6-4, 6-3, 7-5.
Nadal brøt motstanderens serve umiddelbart i kampens første game. Da var tonen satt, og han servet problemfritt hjem det første settet.
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
9 TIMER SIDEN
Duckworth kom godt i gang i sett nummer to. Han var foran med 2-0, men Nadal slo hardt tilbake. Verdenstoeren avgjorde kampen med et servebrudd i tredje setts siste game.

Tilbake

Nadal har hatt en litt brokete oppladning til årets første Grand Slam-turnering. I høst kortet han ned på 2018-sesongen for å ta en fotoperasjon.
– Det er ikke enkelt å komme tilbake etter flere måneder, spesielt ikke mot en spiller som spiller så aggressivt for hvert eneste poeng, sa Nadal.
32-åringen har vunnet Australian Open én gang tidligere. Det gjorde han i 2009.
Femteseedede Kevin Anderson er også videre til 2. runde. Sørafrikaneren trengte fire sett for å slå franske Adrian Mannarino.
Roger Federer spiller senere mandag, mens verdensener Novak Djokovic spiller først tirsdag.

Fort gjort

På kvinnesiden viste Maria Sjarapova ingen nåde da hun knuste britiske Harriet Dart 6-0, 6-0. Russeren avgjorde kampen etter bare 31 minutter.
Sjarapova er for tiden rangert som nummer 30 på verdensrankingen. I neste runde møter hun svenske Rebecca Peterson. 31-åringen ble for noen sesonger siden utestengt i 15 måneder for å ha testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Det var et stoff hun hadde brukt i ti år.
Hun gjorde comeback i Australian Open i fjor. Da røk Sjarapova ut i tredje runde. Denne gangen håper russeren på en mer vellykket Grand-Slam-jakt. Fra før har hun fem GS-titler, der den ene kom i Melbourne i 2008.
USA-stjernen Sloane Stephens gikk mandag videre med 6-4, 6-2 over sin landskvinne Taylor Townsend, mens den tyske verdenstoeren Angelique Kerber avanserte med 6-2, 6-2 i møtet med Polona Hercog fra Slovenia.
(©NTB)
Tennis
Nadal kritiserer tennisens utvikling: – Kan bli stereotypisk, sier eksperten
13 TIMER SIDEN
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18