Den spanske 32-åringen, som har vunnet tennisturneringen 11 ganger tidligere, viste ingen tegn til å være hemmet av kneskaden som har satt ham utenfor siden han måtte trekke seg fra semifinalen mot Roger Federer i Indian Wells for en måned siden.
– Jeg er glad for å ha fått en så positiv start. Jeg hadde en god følelse på banen i dag, sa Nadal.
Han trengte bare 17 minutter for å vinne kampens fem første game, og han ga seg ikke før landsmannen var grundig slått. Nadal ville likevel ikke uten videre friskmelde sitt plagsomme kne.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
– Jeg kan ikke late som jeg er helt smertefri, men det er normalt for profesjonelle å spille med smerter. Det er del av idretten på høyeste nivå, og jeg begrenses ikke av smertene. Jeg kunne bevege meg bra og spille med selvtillit, sa han.
Neste motstander blir bulgarske Grigor Dimitrov.
For Nadal er turneringen den første i grussesongen som peker fram mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros, som han i fjor vant for 11. gang.
Dominic Thiem, som i fjor tapte for Nadal i finalen i Paris, imponerte også i Monaco onsdag. Østerrikeren slo Martin Klizan 6-1, 6-4. Også Alexander Zverev tok seg greit videre da stortalentet Felix Auger-Aliassime ble slått 6-1, 6-4.
(©NTB)
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
19/10/2021 PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
19/10/2021 PÅ 09:11