• Se tennis-NM fredag fra klokken 12:30 og lørdag fra klokken 13:30 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
Med kanoner som Casper Ruud og Viktor Durasovic på sidelinjen under årets tennis-NM i Frognerparken, er det duket for nye jubelbrøl på podiet i år.
Fra og med fredag klokken 12:30 sender Eurosport semifinaler og finaler i både herre- og kvinneklassen. Lørdagens sending starter 13:30.
Tennis
Svar til Novak Djokovic: – Ditt ansvar!
14 TIMER SIDEN

Åpen herreklasse

Eurosports tenniskommentator Christer Francke skal geleide TV-seerne gjennom de siste kampene i turneringen, og den tidligere tennisspilleren har flere spennende navn på blokka. Samtidig er den tidligere tennisspilleren tydelig på at årets sluttspill er svært åpent – spesielt i herreklassen.
– Det er helt klart en åpen herreklasse i år. Herman Hagen Høyeraal har spillet til å vinne, men det blir spennende å se om han er god nok på grusen. Andreja Petrovic vant NM i fjor, og er virkelig en å se opp for, sier tenniskommentatoren til Eurosport.
– Felix Nordby vant NM innendørs. Han har kanskje ikke den beste serven, men har et voldsomt godt fotarbeid. Simen Sunde Bratholm er også en å legge merke til, legger Francke til.
Både Høyeraal og Petrovic er på samme side i sluttspillet, noe som betyr at de ikke kan møtes i en eventuell finale. Det samme gjelder for Nordby og Bratholm, som senest kan møtes i en semifinale.

To klare favoritter

I kvinneklassen er det litt mindre åpent, skal vi tro Eurosport-kommentatoren. Christer Francke spiller inn verdensrangerte Melanie Stokke (nummer 455 på WTA-rankingen) og regjerende norgesmester Malene Helgø. Stokke uttalte forøvrig tidligere i år at ønsket å legge toppsatsingen til side, og trakk blant annet fram manglende motivasjon og økonomiske midler som to av årsakene.
– Det blir fort en kamp mellom de to. De har møttes i en lagkamp tidligere, og de står ganske likt i en eventuell finale, forklarer Francke, som samtidig er tydelig på at de andre kvinnene ikke kommer til å bli noen kasteball de heller.
– Både Astrid Wanja Brune Olsen og Hedda Gurholt er lovende tennisspillere, men jeg tror ikke at de når helt opp til Stokke og Helgø i år, sier Francke, som også har vært treneren til Hedda Gurholt tidligere.
Med varmt og tørt vær i hovedstaden resten av uken, ser det lovende ut for avslutning av NM på lørdag. Fredag ettermiddag starter sendingen på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay, der det først skal vises semifinaler før finalene står for tur.
– Vi kan få noen helt nye navn inne i miksen, understreker Eurosport-kommentator Christer Francke.
Sett denne?

– Profflivet er et røft sirkus

Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
27/11/2021 PÅ 18:10
Tennis
Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei
27/11/2021 PÅ 17:51