Denne uken er Casper Ruud på plass i ATP 250-turneringen i München for å kjempe om edelt metall. Med hjemmehåpet Alexander Zverev ute av dansen, kan veien til topps i turneringen se enklere ut for Ruud. Nordmannen er andreseedet i turneringen, og er per nå den høyest rangerte spilleren på grusen i den sørtyske byen.
Alexander Zverev er rangert som nummer seks i verden, men ble slått av 107-rangerte (!) Ilya Ivashka fredag ettermiddag. Les mer om saken her.
Mutua Madrid Open
Zverev slo Ruuds overmann i Madrid
09/05/2021 KLOKKEN 19:51
Noen timer senere skulle Casper Ruud kjempe om avansement fra kvartfinalen, men etter å ha sikret seg det første settet (6-3), satte regn og kraftig vind en solid stopper for tennisdagen i München. Kampen mellom det norske tennisesset og australske John Millman fortsetter lørdag formiddag. Det samme gjelder kvartfinalen mellom Nikoloz Basilashili og Norbert Gombos.

Kanadisk motstand

Til tross for at det ikke blir noe møte med nummer seks i verden for Casper Ruud i Tyskland, trenger han ikke å vente veldig lenge på å få bryne seg på tennisverdens største stjerner.
Ruud reiser nemlig rett fra München til Madrid, der han skal delta i ATP 1000-turneringen Mutua Madrid Open i den spanske hovedstaden.
Fredag ble det klart hvem nordmannen møter i den første runden, og hvordan veien til en eventuell finale kan se ut for Ruud. I første runde skal 22-åringen opp mot det kanadiske stjerneskuddet Felix Auger-Aliassime. 20-åringen fra Montreal er rangert som nummer 20.
De to har møtt hverandre én gang tidligere i turneringssammenheng. I ATP Masters 1000 i Miami i 2019 vant Auger-Aliassime over Ruud med sifrene 3-6, 6-1, 6-2 – riktognok på hardcourt.
  • Casper Ruud mot Felix Auger-Aliassime i Mutua Madrid Open ser du discovery+. Turneringen starter over helgen.

Flere kanoner

Klarer Ruud å beseire kanadieren i den første runden, kan det på papiret se enklere ut for nordmannen i runde to. Da venter enten Filip Krajimovic (36) eller Cameron Norrie (50).
I kvartfinalen kan en av formspillerne i verden akkurat nå, greske Stefanos Tsitsipas, stå på motsatt side av nettet.
Flere store navn, i tillegg til Tsitspipas, er med i turneringen i Madrid. Hjemmehåpet Rafael Nadal står klar, sammen med blant annet Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Andrey Rublev og Diego Schwartzman.
Mutua Madrid Open
Aldri har en nordmann vært ranket høyere: – God damn!
07/05/2021 KLOKKEN 18:56
Mutua Madrid Open
Nadal-nedtur – kan ikke møte Ruud
07/05/2021 KLOKKEN 15:56