– Det blir spennende og gøy å spille kamp igjen i morgen. Det blir jo en pangstart med tøff motstand, men jeg føler meg klar, sier Casper Ruud til Eurosport.
– Vi kom lørdag, og har fått søndag og i dag til å forberede oss litt. Formen kjennes bra, og jeg håper det blir en bra match i morgen og i de to andre kampene jeg skal spille, tilføyer 21-åringen.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
26 år gamle Thiem har vunnet 16 ATP-titler, og spilt seg til finale i tre Grand Slam-turneringer. 2. mars i år klatret han til tredjeplass på verdensrankingen.
– Thiem er jo veldig god, så det er en veldig tøff åpningskamp på hans hjemmebane i Østerrike. Vi har vært her er par dager og fikk gjennomført god trening i går. Det er ny trening igjen nå, så vi er godt forberedt til i morgen, sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.
Første kamp spilles tirsdag, med sannsynlig start om lag klokken 14:30.
Kampen kan du se på Eurosport Norge.
– Casper har trent veldig bra i koronapausen, så målet er selvfølgelig å gjøre en bra kamp. Casper går for å vinne, melder Christian Ruud i forkant.
Selv om den norske tennisyndlingen også har hatt tid til å melde seg på NM i golf i den lange pausen, har han vedlikeholdt formen etter beste evne. Likevel er det knyttet ekstra spenning til hvor han står, før det som må være hans tøffeste tennisuke så langt i karrieren. På bare tre dager møter han nummer 3, 14 (Andreij Rubljev) og 34 (Jan-Lennard Struff) i verden.
– Han så bra ut på trening i går, men det er jo kamper som gjelder. Etter en lang pause blir det gøy å endelig få spilt kamper igjen på dette nivået, sier trener Ruud til Eurosport.
Turneringen spilles i østerrikske Kitzbühel, og alt - inkludert Casper Ruuds kamper - vises på Eurosport Norge.
Sendeskjemaet ser foreløpig slik ut:
Dag 1 vises tirsdag fra klokken 13:00. Ruud spiller kamp to mot Thiem, med start rundt 14:30.
Dag 2 vises onsdag fra klokken 13:00. Ruud spiller kamp tre mot Struff, start om lag klokken 16:00. Vi viser også en kveldskamp fra klokken 20:15, der Thiem møter Rublev.
Dag 3 vises torsdag fra klokken 13:00. Ruud spiller kamp to mot Rublev, med start rundt 14:30.
Semifinalene vises fredag fra klokken 13:20 fredag.
Kamp om tredjeplassen, fulgt av finale, vises lørdag fra klokken 11:30.
Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52