– Jeg møtte ham i fjor og tapte begge gangene, så vi får håpe alle gode ting er tre. Det blir en tøff kamp, men jeg er klar for utfordringen, sa Casper Ruud til Discovery om Alexander Zverev etter seieren mot britiske Cameron Norrie i åttedelsfinalen av Miami Open.
Tyske Zverev er ranket som nummer fire i verden. Sist de to møttes vant Zverev 7-5, 6-4 i kvartfinalen i Paris Open i november 2021. Ruud tapte også for 24-åringen i Western & Southern Open i Cincinatti i august 2021 da ble stillingen 6-1, 6-3.
Miami Open
Her avgjør Alcaraz finalen mot Ruud i Miami
03/04/2022 PÅ 19:50
– Han er åpenbart en av verdens beste spillere. Nå har han kanskje ikke hatt den starten på året han skulle ønske, men har selvtillit fra det han gjorde i fjor, sa Ruud videre.
Zverev har ikke hatt en like god start på 2022 som Ruud, og ble blant annet kastet ut av ATP-turneringen i Acapulco etter en total klikk mot dommeren.
Se hendelsen her:

Her svartner det for Zverev – dundrer løs mot dommertårnet

Eksperten har troen på jevn kamp

Discoverys tennis-ekspert Ola Bentzen mener nordmannen står sterkere denne gang mot den nesten to meter høye tyskeren.
– Jeg tror det blir en jevnere kamp enn de forrige kampene Casper har møtt Zverev. Det blir en morsom kamp med tøffe grunndueller og spill om ballen, sier Bentzen.
De to siste gangene Ruud har møtt Zverev, har det vært på innendørs hard court.
– Det passer bedre for Ruud å møte han utendørs - men Zverev er en "all-arounder" unntak trege grusbaner. Men dem to i mellom, er det bedre for Ruud. Pluss at Casper har vist en relativt bedre form i år.
– Zverev har begynt året ganske dårlig med litt oppegående tendens. Mulig Casper møter han for sent... Zverev er fortsatt favoritt - men med et jevnere utgangspunkt.
– Hva må Ruud passe seg for mot Zverev?
– Serven hans på gode dager er veldig farlig. Casper må finne sitt beste returspill og balansegang med det offansive. Det er ikke bare å blåse Zverev av banen, for han er en av de få som har både voldsom offensiv og defansiv kraft. Han er god til å forsvare seg med backhand, og det er på en måte det Casper må finne ut av. Caspers forehand er hans beste våten og mot Zverev må det litt mer til, forklarer eksperten.
– Jeg tror det blir en intens kamp og det er ikke umulig at det blir en tre-setter. Men om Casper har marginer med seg i dag så er ikke umulig. Casper kan absolutt ta seier, avslutter Bentzen.
Miami Open
Ruud tapte for spansk tenniskomet i Masters 1000-finalen
03/04/2022 PÅ 19:07
Miami Open
Finaleklare Ruud: – Må prøve å unngå å tenke på hva man egentlig spiller for
03/04/2022 PÅ 12:12