Populære sporter
All sport
Vis alt

Eksperten i ekstase etter Casper Ruuds prestasjon: – Dette er helt vilt

Tiril Haga

Oppdatert 31/03/2022 klokken 20:30 GMT+2

Discoverys tennis-ekspert Øivind Sørvald er strålende fornøyd etter Casper Ruuds enorme prestasjon i Miami Open så langt.

Casper Ruud i kvartfinalen av Miami Open mot Alexander Zverev.

Foto: Getty Images

– Jeg har ikke sett han dominere og være så kraftfull på hardcourt før. Det er glimrende og han beveger seg fantastisk bra. Serven er utsøkt og presis og man kan se at de andre sliter når han server, sier Discoverys tennis-ekspert Øivind Sørvald om Casper Ruuds prestasjon hittil i Miami Open Masters 1000.
– Til og med nummer fire i verden kommer på etterskudd. Det er veldig interessant å se han være der han er nå - særlig da man har sett han fra han var 10 år gammel, fortsetter eksperten.

– Fantastisk kvartfinale

Etter å ha tapt mot tyske Alexander Zverev de to siste gangene, vant Ruud natt til torsdag mot verdensfireren 6-3,1-6,6-3 i kvartfinale i Miami Open - og tok karrierens største seier.
– Han spilte en fantastisk tenniskamp mot Zvererv, mener Sørvald.
Eksperten mener at da tyskeren og Ruud møttes sist i kvartfinalen av Paris Open i november i fjor, kunne nordmannen ha vunnet.
– Casper var veldig nærme å vinne tross at han tapte to sett. Da var det litt dårligere serving og backhand, og spill fra grunnlinjen kunne gjøres bedre.
Hør hva Ruud sa selv etter seieren mot verdensfireren:
picture

Hør hva Ruud sa etter seieren mot Zverev

Underlegen

– Planen før møtet nå var å være enda mer skjerpet. Casper i natt spilte veldig mye bedre fra grunnlinjen - og i ballvekslingene hvor Zverev hadde bedre overtak sist - hadde Casper kommandoen nå og ville føre spillet mer, mener Sørvald.
Særlig i det første settet i kvarfinalen mener Sørvald at Ruud dominerte fullstendig.
– Casper presset frem flere feil hos Zverev, også vippet det i andre sett. Men da Casper så kom tilbake til spillet fra første i siste sett - akkurat som han trykket på en slagt "reset" button - servet han bedre igjen med få feil fra grunnlinjen og flyttet seg godt.
– Selvom Zverev er en stor tennisspiller virket det som om det var Casper som var kjempen der ute. Jeg tror tyskeren følte seg underlegen, fortsetter eksperten.

– Helt vilt

Eksperten mener at den sterke prestasjonen av nordmannen blir ekstra spesiell ettersom Ruud startet 2022 med skader.
I Australia Open måtte 23-åringen trekke seg før første kamp på grunn av et overtråkk. Et minutt før han skulle spille første kamp i ATP 250-turneringen i Rio de Janeiro måtte han også trekke seg, da på grunn av en strekk i magen.
– Det er fint å se at han ikke blir hengende etter. Dette er "all time high" - helt vilt, sier Sørvald.
I semifinalen fredag møter Ruud argentinske Francisco Cerundolo som er rangert som 103 i verden.
Så du dette trikset til nordmannen?
picture

Sjekk trikset til Ruud som fikk publikum til å gå av skaftet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame