• Se Wimbledon-finalen for menn på Eurosport Player og TVNorge søndag fra klokken 14.30.
Det en tøff kamp for Roger Federer i semifinalen i Wimbledon mot tjekkiske Tomáš Berdych.
De to fulgte hverandre tett gjennom hele kampen og begge de to første settene gikk til tiebreak. Der viste Federer klasse og smadret Berdych 7-4 i begge tiebreakene.
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55

– Jeg føler meg priviligert

I de tredje settet brøt Federer Berdych og gikk opp til 4-3 ledelse. Derfra og ut handlet det bare om å sikre finalen og i det siste gamet servet han hjem finaleplassen med siffrene 6-3.
– Jeg føler meg priviligert til å være i en ny finale. Jeg vet hvor mye det betyr. Å spille her i en ny finale er, jeg kan ikke tro det, sier Federer etter seieren.
For selv om han vant 3-0 i sett var det ikke noe enkel kamp.
– Det er rå tennis og det er ikke noe lett match han har i dag. Tiebreak kan gå begge veier, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.
  • Se Wimbledon-finalen for kvinner på Eurosport Player og TVNorge lørdag fra klokken 14.30.

– Han kan passere Sampras

I finalen møter han kroatiske Martin Cilic. Dette er Federers ellevte finale i turneringen og nå kan han passere Pete Sampras i Wimbledon-historien.
– Han kan passere Sampras som har syv Wimbledon-titler. Han kan ta sin 19 Grand Slam-tittel totalt og han når sin 29 Grand Slam-finale totalt, sier Francke.
Eurosports tennisekspert tror ikke Cilic blir en enkel motstander. Faktisk trakk sveitseren frem kroaten som en mann som kunne vinne Wimbledon-finale. Nå møtes de to i finalen.
– Jeg tror Cilic tror at han skal vinne. Han elsker Wimbledon har dette høyeste giret. Han er livsfarlig, sier Francke.
Heller ikke Federer tror det blir bra kamp mellom de to.
– Vi hadde en brutal kvarfinale i fjor. Jeg var heldig som vant. Han er en bra fyr. Han er i sin første Wimbledon-finale. Han knuste meg i US Open for noen år siden. Jeg håper ikke han spiller så bra, smiler Federer.
  • Se Wimbledon-finalen for menn på Eurosport Player og TVNorge søndag fra klokken 14.30.
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31
Wimbledon
Federer til semifinale med sin 100. Wimbledon-seier
10/07/2019 PÅ 18:06