Williams jager sin åttende Wimbledon-tittel i single. Greier hun det, tangerer hun rekorden til australske Margaret Court på 24 Grand Slam-titler i single, satt i 1975. Amerikaneren har ennå ikke vunnet en av de store turneringene siden hun ble mor i 2017.
Hun måtte slite i to timer for å nedkjempe Riske med 6-4, 4-6, 6-3 på centercourten tirsdag. I semifinalen møter hun den britiske hjemmefavoritten Johanna Konta eller den useedede tsjekkeren Barbora Strýcová.
– Det er en lang og vanskelig vei. Dette er ikke lett, sa Williams, som avgjorde kampen med sitt 19. ess for dagen. Hun hadde bare 22 til sammen i de fire første rundene. Likevel slet hun i egen serve og ble brutt hele fem ganger.
Australian Open
Italieneren søker revansj mot Nadal: – Han spiller bedre enn noensinne
2 TIMER SIDEN
– Alison spilte med hjertet og var veldig nær å vinne kampen.

Avgjorde

Kvartfinalen startet bra for Williams, som tok hjem det første settet med 6-4 selv om serven hennes ble brutt to ganger. I det andre settet var det lenge jevnt, men Riske hevet intensiteten og klarte å bryte til 5-4 før hun servet hjem settet.
Riske, som mandag slo ut verdensener Ashleigh Barty, brøt også Williams' serve direkte til 1-0 i det avgjørende settet, men den amerikanske veteranen slo tilbake umiddelbart. Hun brøt også fram til 3-1-ledelse. Riske var seig og brøt tilbake til 2-3, men Williams viste seg som den beste da alt skulle avgjøres.
Til slutt kunne veteranen juble, men hun hadde ikke spilt ferdig for dagen. Hun spiller mixed double med Andy Murray og hadde en ny kamp senere på dagen.

Etterlengtet

Serena Williams tok sin forrige Grand Slam-tittel i Australian Open i 2017, da hun var helt i begynnelsen av det som viste seg å være en vanskelig graviditet. Etter sitt comeback har hun vært plaget av skader, men nå kan hun være på vei mot en etterlengtet triumf.
– Det var veldig tilfredsstillende at jeg klarte å avgjøre. For et par uker siden ville jeg ikke ha vunnet en kamp som denne, sa hun.
Williams har vært i 36 Grand Slam-semifinaler, 29 år gamle Riske har aldri vært i nærheten av noen. Hennes beste resultat var fjerde runde i US Open i 2013. Riske er rangert som nummer 55 i verden.
Den tidligere verdenseneren Simona Halep fra Romania slo kinesiske Zhang Shuai med 7-6 (7-4), 6-1. Zhang yppet seg i det første settet, men i det andre hadde 7.-seedede Halep få problemer.
Halep møter Jelina Svitolina eller Karolina Muchova i semifinalen.
Australian Open
Rørt til tårer av stjernens melding
3 TIMER SIDEN
Australian Open
Danielle Collins - Iga Swiatek - Australian Open
11 TIMER SIDEN