• Følg Casper Ruud i Mallorca Championships på Discovery+!
Casper Ruud har nettopp lagt bak seg en fantastisk grussesong som endte med tre semifinaler, og én seier i Genève Open i midten av mai.
Grussesongen endte dog med et surt tredjerunde-tap i Roland-Garros, som var sesongens store mål.
Mallorca Championships
Ruuds overmann til topps på Mallorca
26/06/2021 PÅ 15:29
Etter noen uker med pause fra turneringsspill er Ruud tilbake i Mallorca Championships 20. juni. Turneringen på Mallorca spilles på gress, som ikke er noe favorittunderlag for nordmannen.

Gjennomkjøring

Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen tror Ruud kommer til å bruke turneringen som en gjennomkjøring før Wimbledon som starter 28. juni.
– Jeg tror først og fremst at han er ute etter å få noen kamper og en god gjennomkjøring på gress inn mot Wimbledon som er grunnen til at han overhodet prioriterer gress-sesongen.
Grunnet korona-pandemien ble hele fjorårets gressesong avlyst. Ruud har derfor ikke spilt en turnering på gress siden Wimbledon i 2019.
– Han håper nok å få med seg mer enn èn kamp hvert fall, to-tre kamper hadde vært fint for å få kjent på følelsen å spille på gress igjen, sier Bentzen.

Møter franskmann i første runde.

Ruud er femteseedet i turneringen og møter franske Gilles Simon i første runde. Den 36 år gamle franskmannen har på sitt beste vært topp ti i verden, men har de siste årene falt lenger og lenger bak på rankinglistene, og er nå nummer 71.
– For et par år siden ville jeg tenkt at det hadde vært en ganske dårlig trekning for Casper. Simon er ganske god på gress og er en spiller som trives med senke farten i kampen, men er på en nedadgående kurve, sier Benzten.
– Underlaget passer nok best for Simon, men Casper er i mye bedre form. Så det blir spennende å se om det er underlaget eller formen som blir den viktigste faktoren i kampen. Jeg holder nok Casper som favoritt, rett og slett fordi han er en bedre tennisspiller, sier han videre.
Skulle Ruud slå Simon møter han vinneren mellom Tennys Sandgren fra USA og spanske Jaumer Munar.
Verdenstoer Daniil Medvedev er en mulig utfordrer i en eventuell kvartfinale dersom Ruud skulle komme så langt.
Saken fortsetter under videoen.

Her går Djokovic på trynet

Jobbet med serven

Discovery tennisekspert Øivind Sørvald forteller at Ruud har fokusert på serven etter exiten i French Open.
– Han har jobbet med serven som kommer til å bli helt avgjørende i gressesongen. Det ser bra ut og han føler han har gjort de nødvendige justeringene på den. Med en bedre serve og en bedre retur, som han gradvis får, kan han bli bedre på gress, men ikke like god som på grus.
Grusen vil fortsatt være Ruuds beste underlag, og planen for Snarøya-gutten er å spille noen turneringer på grus mellom Wimbeldon og US Open som begynner i slutten av august.

Droppet OL: – Trist

På mandag kom nyheten om at Ruud dropper årets OL i Tokyo.
I et tidligere intervju med Discovery sa den norske tennisstjernen at spille med flagget på brystet og representere Norge i et OL er noe han ønsker. Dessverre blir det ikke i årets OL, men om kun tre år kommer et nytt OL i Paris.
OL i Paris spilles på grus og er derfor et naturlig mål for Ruud tror Sørvald.
– Jeg tror vi vil se en spiller som kommer fryktelig tilbake i Paris i 2024. Der er det snakk om medalje, og det er som han sagt selv at han drar ikke til Tokyo-OL kun for å delta, han ønsker å kjempe om medaljer, og det har han mulighet til om tre år i Paris.
Bentzen tror det var nettopp dette med at Paris-OL spilles på grus som var avgjørende for Ruuds avgjørelse om å droppe årets OL i Tokyo.
– Det var kanskje tungen på vektskålen. Hvis han var veldig 50/50 på om skulle spille i Tokyo eller ikke så tror jeg han endte med å droppe OL nettopp fordi det spilles på grus i Paris. Samtidig så synes jeg at det er litt trist, når vi har en så god spiller, at vi ikke får sett han spille med flagget på brystet i Tokyo.
Når Casper Ruud spiller første kamp er ikke avklart enda.
Mallorca Championships
Kom med rosende ord i retning Ruud
24/06/2021 PÅ 15:45
Mallorca Championships
Ruud tapte for verdenstoeren: – Han kan bedre enn dette
24/06/2021 PÅ 15:13