I Monte-Carlo Masters spilte Ruud seg helt fram til semifinalen. Planen var egentlig å reise videre til Barcelona, der det er en ny grusturnering kommende uke. Ruud ville ha vært blant seierskandidatene.
Men en arm som trenger hvile stikker kjepper i hjulene for de planene. Far og trener Christian Ruud bekrefter til VG at sønnen må stå over turneringen i Barcelona.
– Han må dessverre det. Han trenger å hvile armen litt, sier pappa Ruud.
Tennis
Eksperten etter overraskende Ruud-tap: – Kan ikke huske sist jeg så Casper så svak
20 TIMER SIDEN
Discoverys tenniskommentator Christer Francke mistenkte at Ruud slet med ett eller annet etter semifinalen mot Andrey Rublev.

– Alltid et varsko når man må stå over

– Jeg så at han satt med noe på håndleddet på pressekonferansen, så han trenger nok å hvile den mest mulig. Samtidig er det ikke uvanlig at han står over neste turnering etter å ha kommet såpass langt som det han gjorde. Kan bli litt øm etter såpass mange matcher på kort tid, sier Francke.
Til tross for at tenniskommentatoren forteller at det i utgangspunktet ikke er uvanlig at spillere tar en pause etter en større turnering, er det aldri et godt tegn å stå over planlagte turneringer.
– Det er alltid et varsko når man står over, men spillere har ulik tilnæring på slike ting, forklarer Discoverys tenniskommentator.

Spår tre rankingplasser opp

En ny grusturnering venter i München uka etter. Der håper Ruud å delta, men allerede mandag kan det dukke opp positive Ruud-nyheter. Da slippes nemlig neste rankingoppdatering fra ATP, der det er ventet at nordmannen klatrer ytterligere.
Ruud ligger foreløpig som nummer 27 i verden.
– Jeg tror ikke han går noe mer opp enn til 24, ettersom det er lengre mellom poengene på det sjiktet. Men derifra er det kort vei opp til topp 20 igjen. Han hadde vært rundt 17-18 med en finaleplass i helgen, men sannsynligvis blir han topp 20 utover våren, sier Francke.
(©NTB/Eurosport)
Søndag knuste Tsitsipas Ruuds overmann og vant sin første Masters 1000-tittel. Se høydepunktene fra finalen mellom grekeren og Rublev her.

Rublev møtte sin overmann – se høydepunktene fra finalen

Western & Southern Open
Kjempeskrell for småirritert Ruud – røk ut mot ukjent amerikaner
I GÅR KLOKKEN 19:57
Tennis
Hyller Ruud før ny storturnering: – Motstanderne frykter Casper
I GÅR KLOKKEN 07:19