• Se Casper Ruuds åpningskamp i Laver Cup mot Jack Sock fredag kl. 14:00 på Eurosport Norge, discovery+ og Eurosport.no
Casper Ruud klarte ikke å temme Spanias nye tennisyndling i US Open-finalen i New York 12. september da Carlos Alcaraz vant 3-1 i sett etter tre timer og 20 minutters spill.
Seieren sendte også den spanske 19-åringen til topps på ATPs verdensranking. Aldri før har førsteplassen vært i hendene til en så ung spiller. Ruud er nummer to på rankingen.
Laver Cup
Dette Federer-slaget forbauser: – Presisjonen er på plass
24/09/2022 KLOKKEN 02:00
Nå har nordmannen fått det hele litt på avstand, men Ruud er fortsatt veldig fornøyd med hans egne prestasjoner i turneringen i den amerikanske metropolen. Naturligvis skulle han helst sett seg selv gå seirende ut, men han har overgått flere personlige mål.
– Det var en bitter avslutning. Alt i alt er jeg fornøyd. Jeg hadde et hårete mål om at jeg skulle prøve å samle 1000 poeng på rankingen. Så dro jeg hjem over 1500 poeng, så det gikk mye bedre enn jeg forventet selv, sier Ruud til Discovery.
Han møtte Discovery før Davis Cup på Lillehammer sist helg. Nå er han klar for å forsvare Europa sin ære i Laver Cup. Ruud åpner hele turneringen med singlekamp mot Jack Sock fredag klokken 14.00.

To Grand Slam-finaletap

Ruud har vært i to Grand Slam-finaler i 2022. I starten av juni tapte han i strake sett for Rafael Nadal i Roland-Garros, mens det i midten av september ble 1-3 for Alcaraz. Ruud følte selv at sjansene for en Grand Slam-tittel var betydelig bedre i US Open enn det var i Paris i juni.
– Man visste hva man spilte om i US Open. Jeg hadde en bedre sjans denne gangen enn da jeg spilte mot Nadal. Alcaraz er et sjeldent talent. Jeg følte at om jeg hadde vunnet tredje sett mot ham, ville det vært tøft for Alcaraz å komme tilbake. Det settet var avgjørende. Jeg klarte ikke å gjøre noe med servene hans etter hvert, forklarer Ruud om finaletapet for Alcaraz.
Han fortsetter:
– Det er kun noen poeng som det står på i matchen, det er små marginer. Det er derfor det er ekstra surt. Det ble frustrerende etter hvert. Jeg er skuffet, men også stolt.
Laver Cup
Tårene trillet for Federer etter avskjedskampen: – En perfekt reise
23/09/2022 KLOKKEN 23:55
Laver Cup
Her avsluttes Roger Federers karriere: – En av tidenes største idrettsmenn
23/09/2022 KLOKKEN 23:43