Populære sporter
All sport
Vis alt

Dramatiske scener: Aktivist entret banen og tente på seg selv

Joakim Opphus

Oppdatert 23/09/2022 klokken 22:49 GMT+2

Under Laver Cup-kampen mellom Stefanos Tsitsipas og Diego Schwartman tok en klima-aktivist seg inn på banen og satte fyr på både hardcourtunderlaget og seg selv.

Spillernes reaksjon: Banestormer setter fyr på seg selv midt i kampen

Aktivisten hadde på seg en t-skjorte hvor det sto «End UK Private Jets» og på en twitterkonto med samme navn hadde han noen timer i forkant forklart hva han plan la å gjøre og bakgrunnen for handlingen.
Se hendelsen i twittervideoen under.
Mannen ble fort båret ut av anlegget og kampen mellom Tsitsipas og Schwartzman fortsatte. Grekeren vant til slutt kampen i to sett, 6-2, 6-1.
Etter kampen sa Tsitsipas dette om hendelsen.
– Det kom ut av ingenting. Jeg har ingen anelse hva det dreide seg om og jeg har aldri opplevd noe lignende på en tennisbane før. Jeg håper han er okei.
Dette er ikke første gang en klimaaktivist har tatt seg inn på en tennisbane i en kamp i år. Det samme skjedde under Roland Garros i mai, hvor en kvinne lenket seg fast til nettet under semifinalen mellom Casper Ruud og Marin Cilic.
Ruud vant sin åpningskamp tidligere i dag mot amerikanske Jack Sock, dermed leder Europa 2-0 etter to spilte kamper i Laver Cup.
Dag én avsluttes med Andy Murray mot Alex de Minaur før en Roger Federer sier takk for seg i sin aller siste kamp. Han spiller sammen med Rafael Nadal i doublekampen mot Frances Tiafoe og Jack Sock.
Se videoen av hendelsen i Roland Garros under.
picture

Se bildene: Her lenker banestormeren seg til nettet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame