Populære sporter
All sport
Vis alt

Arrangeres for femte gang – slik fungerer Laver Cup

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 23/09/2022 klokken 09:33 GMT+2

Casper Ruud og resten av stjernegalleriet fra Europa skal forsøke å forsvare tittelen for femte gang på rad når de møter et revansjelysten «Team World» i lagkonkurransen Laver Cup. Slik fungerer konkurransen.

Fjorårsvinnerne av Laver Cup

Foto: Getty Images

  • Fra 14.000 fredag: Følg Casper Ruud og resten av verdenseliten i Laver cup på Eurosport Norge, Eurosport.no og discovery+
Fredag braker den femte utgaven av Laver Cup løs. Turneringen er oppkalt etter den australske tennislegenden Rod Laver, og er en innendørs turnering hvor elitespillere fra Europa og resten av verden konkurrerer mot hverandre i to lag, «Team Europa» og «Team World».
Turneringen har blitt avholdt årlig siden 2017, og i år er det Casper Ruud, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas og Roger Federer representerer Europa-laget.
Tre av spillerne er tatt ut basert på rankingen, mens det er kapteinen som har tatt ut de tre siste, såkalte «Captain's picks».
For Team Europa er det ingen ringere enn den svenske tennislegenden Björn Borg som har kapteinansvaret. Kapteinen har ansvarer for å velge hvilken av sine spillere som spiller hvilke kamper, og hvem som spiller sammen i double-kampen.
I år er det Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe og Jack Sock som representerer vedenslaget på motsatt side av nettet. John McEnroe er deres kaptein.
Over tre døgn skal det spilles til sammen 12 kamper. Det spilles fire kamper hver dag, der tre av dem er single og én er double.
Både single- og doublekampene er best av tre sett, men dersom det går til et tredje og avgjørende sett, vil det avgjøres med et supertiebreak. Det vil si et tiebreak som spilles til ti poeng.
Hver seier er verdt ett poeng fredag, to poeng lørdag og tre poeng søndag. Det første laget til å nå 13 av 24 mulige poeng vinner Laver Cup.
Dersom det står 12-12 etter alle de ordinære kampene er spilt, vil det bli avholdt en ekstra kamp på søndagen for å avgjøre hvem som stikker av med trofeet.
Allerede torsdag kan du se Casper Ruud i aksjon. Han åpner Laver Cup-ballet - for andre år på rad - mot amerikanske Jack Sock. Roger Federer fikk på sin side oppfylt drømmen om å avslutte karrieren i en doublekamp på lag med Rafael Nadal.
De to andre kampene på fredag er Stefanos Tsitsipas mot Diego Schwartzman og Andy Murray mot Alex de Minaur.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame